Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαψεύσεις περί απολύσεων σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα “παιχνίδια ” της κυβέρνησης με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Ενώ η πλειοψηφία της κοινωνίας βιώνει τις δραματικές επιπτώσεις μιας πολιτικής οδοστρωτήρα που αφήνει στο πέρασμά της εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς και μια οικονομία που καταρρέει, η κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να παίζει παιχνίδια και να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό.

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 δεν είναι κάτι καινούριο. Η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στις απολύσεις αυτές με την τρόικα και σχεδίαζε τον ακρωτηριασμό του κράτους με τις μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση, την ίδια στιγμή που υποκριτικά μιλούσε για «κόκκινες γραμμές». Όπως συνέβη και με τα προηγούμενα μνημονιακά μέτρα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα από τις διαψεύσεις και τη δήθεν διαπραγμάτευση με την τρόικα στη σκληρή εφαρμογή όλων των πτυχών της μνημονιακής πολιτικής.

Στον αντίποδα της ισοπέδωσης του δημόσιου τομέα και της περαιτέρω υποβάθμισης των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ο επανασχεδιασμός και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα είναι κεντρικό στοιχείο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, με άξονες τη στήριξη των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους και στόχο την ανόρθωση της οικονομίας και την ανάπτυξη.

1/3/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights