Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Διαθεσιμότητα μόνο για τους εκτός ΑΣΕΠ, κινητικότητα για όλους

Σε δύο βασικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για αλλαγές στις οποίες αναφέρθηκε πριν μερικές ημέρες στη Βουλή ο υπουργός Α. Μανιτάκης και περιγράφονται λεπτομερώς σε προτάσεις που έχει λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου από ειδική ομάδα στελεχών του Δημοσίου που συστήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης,  προκειμένου να παρέχει  συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνογνωσία στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης με προτεραιότητα την αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών και τη συναφή αξιολόγηση του προσωπικού της διοίκησης. Αφορούν δε:

1)      Στο διαχωρισμό της διαθεσιμότητας από την κινητικότητα, με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνούν και οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες της Task Force και στην εφαρμογή της κινητικότητας σε όλο το προσωπικό με μίνιμουμ χρόνο παραμονής στην ίδια θέση τα 5 χρόνια

2)      Στην ένταξη στη διαθεσιμότητα ΜΟΝΟ των περίπου 55.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ (με έμφαση στους περίπου 35.000 Υ.Ε. και Δ.Ε., που έχουν μπει στο Δημόσιο χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Συνέχεια

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *