Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2024

Στην τουριστική έκθεση F.RE.E του Μονάχου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η ΠΙΝ ήταν η μοναδική Περιφέρεια από την Ελλάδα που συμμετείχε στην έκθεση αυτή –

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                    49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τουριστική  έκθεση F.RE.E του Μονάχου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην τουριστική έκθεση  F.RE.E. του Μονάχου, που έγινε από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και μέχρι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια σημαντική έκθεση, καθώς η Γερμανία είναι η δεύτερη, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρα προσέλκυσης τουριστών για την Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά.

Η έκθεση του Μονάχου είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Γερμανίας και με ιδιαίτερη σπουδαιότητα και σημασία, αφού το 60% περίπου των εισερχόμενων τουριστών από τη Γερμανία στη χώρα μας προέρχεται από τη Βαυαρία.

Παρότι είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν συμπεράσματα, αναφορικά με την πορεία των κρατήσεων για τη σεζόν 2013, υπάρχει αισιοδοξία καθώς η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για τους Γερμανούς. Οι προβλέψεις που έρχονται από τη Γερμανική αγορά μιλάνε για αύξηση και σε σχέση με πέρυσι επικρατεί αισιοδοξία όσον αφορά στις κρατήσεις, λόγω και της μεταστροφής του κλίματος που γίνεται σταδιακά για τη χώρα μας.

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας αποτελούμενη από τον προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Κέρκυρας, Γεώργιο Θ. Παπαβλασόπουλο, τον υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Μηνά Κλαουδάτο και συνεπικουρούμενη από τον Λευκάδιο επιχειρηματία και μόνιμο κάτοικο Γερμανίας, Α. Θεοχάρη, είχε επαφές με τουριστικούς πράκτορες, tour operators και δημοσιογράφους καθώς και με το Γερμανικό κοινό με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της ΠΙΝ και την αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά μας.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν η μοναδική Περιφέρεια από την Ελλάδα που συμμετείχε στην έκθεση αυτή.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ενημερωτική Ημερίδα του Επιμελητηρίου Λευκάδας σχετικά με την αυτοαπογραφή επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Tο Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Παρασκευή 9/11/2012 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ θα […]

ΠΑΜΕ-Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ για την επέμβαση της κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα

Αστικό κράτος, συγκυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εντείνουν την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, προκειμένου να σκύψουν οι εργαζόμενοι το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights