Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για συμμετοχή της σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου International Fair of Tourism – Παρών και ο Περιφερειάρχης

  Στην 35η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου, που άνοιξε χθες τις πύλες και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κρίνοντας σημαντική τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση αυτή, καθώς ένας μεγάλος αριθμός Σέρβων (600.000 την περσινή χρονιά) έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα, πολλοί εξ αυτών στα νησιά του Ιονίου.

«Η προσέλευση επισκεπτών αλλά και επαγγελματιών του Τουρισμού στην έκθεση του Βελιγραδίου, ο μεγάλος αριθμός που πέρασε από το περίπτερο των Ιονίων Νήσων αλλά και οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από τους αρμόδιους τουριστικούς πράκτορες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, «μας κάνουν αισιόδοξους για την προτίμηση των Σέρβων στην Ελλάδα αλλά και τα Ιόνια Νησιά, η πρόσβαση στα οποία και μέσω της Εγνατίας οδού είναι πλέον πιο εύκολη και πιο σύντομη. Επιπλέον», πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, «η αγάπη των Σέρβων για την πατρίδα μας είναι δεδομένη, όπως και οι στενοί δεσμοί – ιστορικοί και πολιτιστικοί – που υπάρχουν μεταξύ μας και ιδιαίτερα με την περιοχή μας.

Το ίδιοι αισιόδοξοι είναι και οι τουριστικοί πράκτορες από τα Ιόνια Νησιά, με τους οποίους συναντήθηκα κατά τη διάρκεια της έκθεσης», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος, εκτός των άλλων έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού, Bratislav Petkovic, καθώς και επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται ότι το περίπτερο της Π.Ι.Ν. επισκέφτηκε και η ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλλογιάννη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι : Δήμαρχος  Κέρκυρας, Ι. Τρεπεκλής, Δήμαρχος Λευκάδας, Κ. Αραβανής, ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Καλούδης, εκπρόσωπος ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων Λευκάδας, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ κος Μάμαλος.

Σημαντική η έκθεση

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η έκθεση του Βελιγραδίου είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση Τουρισμού στη Σερβία. Ανταποκρινόμενη στα διεθνή πρότυπα, για περισσότερα από 30 χρόνια έχει δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας με τους εκθέτες της, προσφέροντας ποιότητα και ποικίλες δραστηριότητες και προσελκύοντας μεγάλο αριθμό εκθετών κάθε χρόνο.

Πέρυσι, περισσότεροι από 880 εκθέτες συμμετείχαν στην ITTFA, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε 58.000. Ο διεθνής χαρακτήρας της εκδήλωσης, η οποία προσελκύει περισσότερους εκθέτες κάθε χρόνο από όλα τα μέρη του κόσμου, επιβεβαιώνεται με περισσότερους από 250 συμμετέχοντες από 43 χώρες.

Μια σειρά από βραβεία και αναγνωρίσεις αποδεικνύουν ότι η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου είναι η πιο επιτυχημένη εκδήλωση τουρισμού στη Σερβία και τη γύρω περιοχή.

 «Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση HOLIDAY & SPA EXPO 2013».

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσωπήθηκε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση  HOLIDAY & SPA EXPO από τον Προϊστάμενο Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, κο Κυριάκο Κατσώρα.

Στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας μεταξύ 14- 16 Φεβρουαρίου 2013, η Περιφέρεια συμμετείχε με δικό της περίπτερο και η προσπάθεια της τουριστικής της προβολής θεωρήθηκε επιτυχής. Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της προτίμησης των Βούλγαρων τουριστών ενώ κατά την διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού περισσότεροι από 500.000 Βούλγαροι προτίμησαν τις ακτές της Χαλκιδικής αλλά και των νησιών του Ιονίου.

Τις καλύτερες εντυπώσεις από τους επισκέπτες της Έκθεσης κέρδισε η Π.Ι.Ν. και ειδικότερα η Λευκάδα που εκπροσωπήθηκε από μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου, από μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και από εντόπιους επαγγελματίες του χώρου.

Έκδηλο ενδιαφέρον υπήρξε και για τα υπόλοιπα νησιά της Π.Ι.Ν. Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με Βούλγαρους Tour Operators και επαγγελματίες του τουρισμού. Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ ενώ το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν μέλη της αντίστοιχης βουλγαρικής Ομοσπονδίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην έκθεση παρευρέθη και ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, κος Θεόδωρος Καράογλου. Ο Υπουργός, αφού επισκέφτηκε το περίπτερο της Π.Ι.Ν. πραγματοποίησε συζητήσεις επί μακρόν με τα παρευρισκόμενα μέλη της Περιφέρειας αναφορικά με την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων στην Βουλγαρία και προσέφερε την συνεργασία του προκειμένου να πραγματοποιηθεί τουριστική διαφημιστική προβολή της Π.Ι.Ν. στη Βόρεια Ελλάδα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights