Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαρτίου 2023

Είστε 18+ άνεργοι νέοι; Περάστε από την εφορία, ήρθε η σειρά σας!

Είστε 18 και άνω; Παρακαλώ, περάστε από την εφορία, έφτασε και η σειρά σας… Είναι επί της ουσίας αυτό που λέει το ελληνικό δημόσιο σε νέους από 18 ετών και πάνω. Οι νέοι ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν εμφανίζονται στην φορολογική δήλωση των γονιών τους ως προστατευόμενα τέκνα υποχρεούνται από φέτος να κάνουν φορολογική δήλωση, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εισόδημα να δηλώσουν!

Μέχρι πέρυσι υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση είχε κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο εισόδημά του υπερέβαινε τα 3.000 ευρώ. Φέτος η δήλωση είναι υποχρεωτική για οποίον βρίσκεται στο 18ο έτος της ηλικίας του, κάτι που σημαίνει πως εάν δεν δηλωθεί εισόδημα, τότε η εφορία θα προσδιορίσει τεκμαρτά τον φόρο βάσει ακίνητων ή Ι.Χ. ή άλλων περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία η εφορία θα καταλογίσει τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ, άρα ακόμα και ο νέος των 18 ετών θα φορολογηθεί από το πρώτο ευρώ εάν δεν μαζέψει αποδείξεις 750 ευρώ ώστε αν διεκδικήσει αφορολόγητο όριο.

Τα θέματα αυτά εξηγεί στο CapitalTVο φοροτεχνικός κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου.
Εφορία και 18άρηδες: Τι πρέπει να γνωρίζουν:

 

ΠΗΓΗ : capital.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights