Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουνίου 2023

Ο δήμος Λευκάδας στους πρώτους που θα “σύρουν το χορό” στη διαδικασία της αξιολόγησης

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των μελών της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών και των Γάλλων της Taske Force, προκειμένου να προσδιοριστεί το πλαίσιο και η διαδικασία Αξιολόγησης των Δομών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ομάδα των δήμων και περιφερειών από την οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης αποτελείται από τους δήμους Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Ο πρώτος δήμος που θα αξιολογηθεί είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ η πρώτη περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης, σύμφωνα  με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στην Taske Force for Greece, θα πρέπει να ξεκινήσουν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο η αξιολόγηση να μην  περιοριστεί μόνο στην ομάδα των παραπάνω δήμων και περιφερειών, αλλά να επεκταθεί εξαρχής στο σύνολο των ΟΤΑ.

Γι΄αυτό το λόγο έχει συσταθεί 11μελής Ομάδα Εργασίας από το υπουργείο Εσωτερικών με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κιντή, προϊστάμενο στη γενική διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνεται πως «έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η επίβλεψη και ο συντονισμός της αξιολόγησης των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, η υποβολή σχετικών προτάσεων στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της διαδικασίας και των θεμάτων της εν λόγω αξιολόγησης, καθώς και η συνεργασία με την Ομάδα Δράσης της ΕΕ επί των ανωτέρω θεμάτων».

Στην Ομάδα Εργασίας, εκτός από υπηρεσιακούς παράγοντες, συμμετέχουν και ο ΓΓ της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, ο εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ Λάμπρος Πάσχος (νομικός σύμβουλος του προέδρου της Ένωσης Γ. Σγουρού) και από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Άγγελος Μπίνης, προϊστάμενος Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Στο μεταξύ, από το Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδη εστάλη έγγραφο προς τους δήμους και τις περιφέρειες που θα μετάσχουν κατά προτεραιότητα και με τη δική τους βούληση στην αξιολόγηση των δομών τους, όπως π.χ. έχει ήδη κάνει ο δήμος Κω. Οι συγκεκριμένοι ΟΤΑ θα πρέπει να συστήσουν δική τους ομάδα εργασίας προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη η οργάνωση της διαδικασίας, ο συντονισμός και η επιτάχυνση των ενεργειών με στόχο την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 12 δήμοι και μία περιφέρεια έχουν δεχθεί την αξιολόγηση των δομών τους.

ΠΗΓΕΣ : localit.gr, tnsite.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση σε συνάντηση για λήψη απόφασης σχετικά με το θέμα της καύσης στον παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Λευκάδας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ & ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ   Φίλες και φίλοι Εκπρόσωποι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights