Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Σπύρος Σπύρου: Δημιουργείται Δίκτυο Νησιωτικών Περιφερειών

Την πρόταση για τη δημιουργία Δικτύου Νησιωτικών Περιφερειών, μετέφερε στους Περιφερειακούς Συμβούλους ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έγινε στο σώμα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

Στο Δίκτυο θα συμμετέχουν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων.

Στόχος του Δικτύου είναι η προώθηση μίας κοινής κίνησης των νησιωτικών Περιφερειών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των διαπιστωμένων κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των νησιών της χώρας μας.

Οι περιπτώσεις των προωθούμενων αλλαγών και συγχωνεύσεων της Κυβέρνησης στις Δ.Ο.Υ., στα Νοσοκομεία και στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια, αποτέλεσαν μία ακόμη ευθεία βολή κατά της νησιωτικότητας, που απαιτούσε μία κοινή και δραστική αντιμετώπιση των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης αλλά και όλων των φορέων των νησιωτικών Περιφερειών.

Από αριστερά: Ιωάννης Μαχαιρίδης (Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου), Νάσος Γιακαλής (Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου) και Σπυρίδων Σπύρου (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Κώστας Δρακονταειδής για την μετακίνηση του αγροτικού ιατρού ο οποίος κάλυπτε τις ανάγκες έξι χωριών της Ν. Λευκάδας

Είναι γνωστό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την μετακίνηση του αγροτικού ιατρού ο οποίος κάλυπτε τις ανάγκες έξι χωριών της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *