Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Η Λευκάδα κινδυνεύει να χάσει την διαχείριση του προγράμματος Leader

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Λευκάδα κινδυνεύει να χάσει τη διαχείρηση του πρόγραμματος Leader το οποίο διαχειρίζεται η αναπτυξιακή εταιρεία ΑΝΑ.ΛΗ Λευκάδας, βασικοί μέτοχοι της οποίας είναι η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, ο Δήμος Λευκάδας και ο Δήμος Μεγανησίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Ανάπτυξης, επικαλούμενο λόγους παρατυπιών και προσλήψεων με αδιαφανή κριτήρια, επιθυμεί την μεταφορά της διαχείρισης του προγράμματος την οποία την μεταθέτει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα έπειτα από έλεγχο που διεξήχθη από την ελεγκτική επιτροπή του Υπουργείου Ανάπτυξης διαπιστώθηκαν παρατυπίες που αφορούν στις δίχως ΑΣΕΠ προσλήψεις των τριών εκ των τεσσάρων εργαζομένων και στην διαχείριση του προγράμματος, όπου οι αποφάσεις για το έργο λαμβάνονταν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας  και όχι από την προβλεπόμενη επιτροπή διαχείρισης του προγράμματος.

Ευθύνες, όσον αφορά τις προσλήψεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρει η προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας. Ωστόσο και η νυν Διοίκηση θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην  εταιρεία.

Δυο είναι τα σενάρια που εξετάζονται τώρα όσον αφορά τις υπάρχουσες προτάσεις για ένταξη στο πρόγραμμα.

Είτε η αξιολόγηση που έχει γίνει από την εταιρεία της Λευκάδας θα παραμείνει ως έχειν και επομένως θα περάσουμε στο δεύτερο στάδιο της χρηματοδότησης που είναι η εκταμίευση, είτε η εξ αρχής προκήρυξη του προγράμματος με νέα αξιολόγηση που θα γίνει απευθείας από το υπουργείο.

Αναμένεται η τελική απόφαση του υπουργείου που σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ είναι η αφαίρεση της διαχείρισης του προγράμματος από την Διοίκηση της εταιρείας στην Λευκάδα δίχως ωστόσο να χαθεί το πρόγραμμα.”

ΠΗΓΗ : lefkadanews.com

 

… Συνέχεια στο ρεπορτάζ της lefkadanews.com.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου δεν συμφωνεί με τις μειώσεις μισθών στους εργαζομένους του ΤΑΟΛ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε. ΙΔΡΥΤΙΚΟ  ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ  Π.Α.ΜΕ Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7 ΤΗΛ. 2645022466 Αρ.Πρ. Λευκάδα   14-12-2012 Εγκριτική απόφαση Πρωτοδικείου […]

1 Σχόλιο

  1. Το Μεγανήσι, να πληροφορήσετε την κ. Μεσσήνη, έχει συμπράξει με την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ για το πρόγραμμα Leader και δεν έχει καμμία σχέση με την Λευκάδα. Το πρόβλημα που έχουμε στο Μεγανήσι είναι ότι οι επιδοτήσεις για τα τουριστικά είναι λίγες. Υπάρχουν κονδύλια για την μεταποίηση για όποιον ενδιαφέρεται. Ένα εξίσου μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η χρηματοδότηση, λόγω των εγγυήσεων των τραπεζών και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπερφορολόγηση που ακυρώνει κάθε σκέψη για οποιαδήποτε επένδυση(για όσους διαθέτουν κεφάλαια). Τώρα, εάν συζητάμε για την Λευκάδα, για τι πράγμα μιλάμε, για τα χαμένα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *