Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Αυγούστου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Θεσμικό πραξικόπημα η μετάθεση αυτοδιοικητικών εκλογών

Σχόλιο του Τμ. Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τα δημοσιεύματα περί μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών

Δημοσιεύματα στο κυριακάτικο τύπο επαναφέρουν τη φιλολογία περί των κυβερνητικών σχεδιασμών για παράταση της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών κατά ενάμιση χρόνο και διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τον Οκτώβριο του 2015.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας σε κάθε τέτοια σκέψη. Πρόκειται για ένα θεσμικό πραξικόπημα, που με καμία δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τη μεταπολίτευση οι αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν σταθερή ημερομηνία.

Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται η πλειοψηφία της Βουλής να παρατείνει τις θητείες των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ, που έχουν εκλεγεί με υποχρεωτική, καθολική ψηφοφορία και για προκαθορισμένη θητεία, με μοναδικό επιχείρημα το φόβο τους να αντιμετωπίσουν την εκλογική αποδοκιμασία της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθούν εις βάρος του ελληνικού λαού.

Όμως, ας είναι σίγουροι ότι πολύ σύντομα δεν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση και ότι οι σχεδιασμοί τους θα παραμείνουν σχεδιασμοί.

Η Γραμματεία του Τμ. Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Σχετικά

Παρατείνουν την θητεία των «εκλεκτών» τους Δημάρχων και Περιφερειαρχών για να εξασφαλίσουν την τήρηση των μνημονίων

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσες μαρινών: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., θα αγωνιστεί μαζί με τους κατοίκους και τις Δημοτικές Αρχές, για να ανατραπούν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, της Τρόικα και της κυβέρνησης”

Ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. και υπεύθυνου της ΕΕΚΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου., καταγγέλει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *