Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Απριλίου 2024

Δόθηκε κενό ειδικότητας δασκάλου Ειδικής Αγωγής στο Μεγανήσι από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας

Με έγγραφό της την 25/1/2013 (επισυνάπτεται στο τέλος της ανάρτησης) η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας γνωστοποιεί στο υπουργείο Παιδείας τις κενές οργανικές θέσεις στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.).  Εμείς αναζητήσαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο (ενημερωτικές εκπαιδευτικές ιστσελίδες) και καταλήξαμε στην εκτίμηση ότι δεν θα πρέπει να γίνει παρανόηση και να συνδεθεί το έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Λευκάδας σε ό,τι αφορά το Μεγανήσι ότι άμεσα θα καλυφθεί η θέση του δασκάλου Ειδικής Αγωγής εδώ στο νησί, δηλαδή τώρα μέσα στο τρέχον  σχολικό έτος που σε λίγους μήνες θα τελειώσει, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τόσο σε επίπεδο γνωστοποίησης του θέματος όσο και ενεργειών.

H έκδοση της εγκυκλίου για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών καθυστέρησε φέτος αρκετά και συν τοις άλλοις υπάρχει ένα στενό χρονικό περιθώριο –έχει σημασία αυτό– όπου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει οι Διευθυντές Εκπαίδευσης να καθορίσουν τον αριθμό των τμημάτων, τάξεων, κατευθύνσεων ή άλλων ενοτήτων που θα λειτουργήσουν το επόμενο σχολικό έτος σε κάθε σχολική μονάδα…. [Η απόφαση αυτή μπορεί να τροποποιείται μόνο για εξαιρετικούς λόγους με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης μέχρι την 1η  Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.] (ν. 3848/2010, άρθρο 7 παρ.4) και να μη τροποποιείται κατά το δοκούν για να καλυφθούν τα όποια κενά παρουσιάζονται στη μέση της χρονιάς. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να προσδιοριστούν από τα Συμβούλια τα κενά και οι υπεραριθμίες εκπαιδευτικών.

Συνεπώς το έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας αφορά σύμφωνα με τα παραπάνω το επόμενο σχολικό έτος στα πλαίσια του προγραμματισμού του υπουργείου.

Σχετικά

Η ομόφωνη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για το θέμα της έλλειψης δασκάλου Ειδικής Αγωγής στο Μεγανήσι

Θ. Σολδάτος: Δεν τέθηκαν σωστά από την αρμόδια υπηρεσία οι ανάγκες σε δασκάλους Ειδικής Αγωγής σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Το Σάββατο 22 Δεκ. συζητείται στο Π.Σ. Ιονίων Νήσων το θέμα της έλλειψης δασκάλου Ειδικής Αγωγής στο Μεγανήσι

Πρωτοβουλία-παρέμβαση Γιώργου Καλούδη («ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»): Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων το θέμα της έλλειψης Δασκάλου Ειδικής Αγωγής στο Μεγανήσι

Τέσσερις μήνες χωρίς δάσκαλο ειδικής αγωγής το Μεγανήσι

0 Shares

Σχετικά άρθρα

6 Σχόλια

  1. Εμείς δεν ζητήσαμε να δοθεί το κενό, τα γραφειοκρατικά ας τα λύσουν μόνοι τους, εμείς ζητάμε δάσκαλο από σήμερα στο Μεγανήσι! Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και ροκάνισμα χρόνου!

  2. Ο χρονος περασε.Ακομη και μεσα στον επομενο μηνα να ερθει δασκαλος-α μετρωντας τις σχολικες μερες δεν μενουν και πολλες.
    Το θεμα ειναι η ΔΙΑΚΡΙΣΗ που εχει δεχτει η οικογενεια μου απο την πολιτεια και τους θεσμους της.
    Ξεκινωντας απο την τοπικη ηγεσια Δημαρχο, Δ.Σ. , Συλλογο γονεων & πολιτιστικο, ΚΕΠΜ ,Βουλευτη , Περιφερεια, Υπουργειο κτλ δεν τους καίγεται καρφακι το μονο που τους νοιαζει ειναι η ΚΑΡΕΚΛΑ οι επομενες εκλογες , οι χοροι, δεξιωσεις…..
    Εχουνε μαθει να εξυπηρετουν συμφεροντα και υμερερους και αν τολμησει κανενας να σηκωσει κεφαλι εχουν μηχανισμους να χτυπησουν τον καθενα εκει που ποναει.
    Αυτοι που ειπαν να παρω το παιδι μου και να φυγω απο το νησι θα με βρισκουν μπροστα τους με το κεφαλι ψηλα ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ που ξεκινησα .Δεν προσκυνησα ποτε κανεναν και δεν προκειται να το κανω στα 40 μου.
    Τους ευχομαι ολοψυχα τετοια διακριση να μην βιωσουν ποτε.
    Δεν φτανουν ομως οι ευχες μου, αυριο ερχεται και στα δικα σας παιδια στα σχολεια σας, στα γιατρεια σας, στα σπιτια σας.

    1. Πέστα ρε φίλε,
      μερικοί είναι κοντόφθαλμο με παρωπίδες.
      Αυτά που έρχονται, όταν θα τα νιώσουν στο πετσί τους,
      θα είναι αργά.

  3. Σκέφτηκα πολύ ρε Τάκη να σχολιάσω γιατί είναι ικανοί να λένε πως λαϊκίζω.Όμως χ—-κα τι θα πούνε. Στο δημοτικό συμβούλιο στην συζήτηση του προϋπολογισμού καμαρώνανε πως έχουν 700.000 διαθέσιμα για έργα στο Μεγανήσι, δεν σηκώθηκε ένας δημοτικός σύμβουλος να χτυπήσει μπουνιά στο θρανίο να τους πει: ρε….(δεν γράφεται) βάλτε ρε ένα κωδικό με 50.000 για κοινωνική αρωγή μήπως κάνα δημότη μας τον πάρει ανάποδα και δεν έχει να φάει,ή χρειάζεται γιατρό, ή δεν μας φέρουν δάσκαλο, αχρείαστα να ναι. Όχι, για προεκλογικά φούμαρα βρήκαν μάνι-μάνι 100.000. Εάν το Μεγανήσι έτσι θέλει να συνεχίσει να πορεύεται, είναι άξιο της μοίρας του, αλλά να ντρέπονται όλοι όσοι μπορούν να κάνουν κάτι ν΄αλλάξει και συμβιβάζονται εις γνώση τους με τα ίδια φθαρμένα υλικά. Ψηλά το κεφάλι και να τους κοιτάς στα μάτια όσο να τα χαμηλώνουν οι απέναντι, από ντροπή.

  4. Τακη ξερουμε πολυ καλα οτι το προγραμμα ειναι να συνενωσουν σχολεια ,να μειωσουν θεσεις δασκαλων και οσα σχολεια ειναι μακρια απο κεντρα αστικα να κλεινουν με συνοπτικες διαδικασιες,την τακτικη της δημοτικης αρχης την ξερεις πολυ καλα ,οταν επιθυμει κατι το καταφερνει αλλιως αδιαφορει.Το θεμα ειναι οτι αφεθηκε το θεμα σου απ ολους στα χερια του συστηματος ,ο δημαρχος που αδιαφορησε,ο προεδρος που προσωπικα πηγε στους αρμοδιους χωρις χαρτι και υπογραφες οποτε οι γνωριμιες δεν καρποφορησαν και το κερασακι στην τουρτα γιατι δεν παιρνεις το παιδι σου να φυγεις,απ την αρχη η αποψη μου ηταν να κατεβουμε ολοι οι γονεις Λευκαδα να κλεισουμε τη γεφυρα και να απαιτησουμε το αυτονοητο μου πανε για να δουμε τι θα γινει πρωτα κι υστερα,νομιζω πως το υστερα ηρθε,οτι και να λεμε και να γραφουμε στα σαιτ αν δεν κοινητοποιηθουμε δεν θα γινει τιποτε,η γραμμη ειναι συγκεκριμενη.

  5. Συμπέρασμα που προκύπτει από την συγκεκριμένη περίπτωση ( την δικιά σου Τάκη )
    αλλά και χιλιάδες άλλες ανά την Ελλάδα και όχι μόνο με αυτές που έχουν να κάνουν με την ανθρωπιστική πλευρά της ζωής.
    Οι διάφορες μορφές αγώνα (και διαμαρτυρίας ) ενάντια σε κυβερνητικές αποφάσεις και πρακτικές έχουν ελάχιστα αποτελέσματα.
    Το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι άλλο πλέον από το να μπορούν να ασκούν κυβερνητική πολιτική οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που οι αποφάσεις τους δεν θα έχουν να κάνουν με τα οφέλη των οικογενειών τους και των παρατρεχάμενών τους ( εκδιώκοντας μάλιστα όσους προσπαθούν να τους χαλάσουν την σούπα ενώ ελέγχουν τον κρατικό μηχανισμό αλλά άμεσα ή έμμεσα και μεγάλο κομμάτι του οικονομικού πλούτου) αλλά αποφάσεις που θα έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

    Τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights