Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Χωρίς την αναμενόμενη συμμετοχή η συγκέντρωση του δημάρχου Μεγανησίου στην Αθήνα

Παρά την μεγάλη κινητοποίηση και τις φιλότιμες προσπάθειες του “Μέντη” οι ετεροδημότες του Μεγανησίου που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα προτίμησαν να μην σπαταλήσουν το Σαββατοκύριακό τους ακούγοντας  για «κρυμμένους θησαυρούς» και   «χαμένους παραδείσους» που υπάρχουν μεσούσης  της κρίσης στο Μεγανήσι.

Οι πληροφορίες μας  κάνουν λόγο για καμιά εικοσαριά άτομα, στην πλειοψηφία τους από το Βαθύ και το Κατωμέρι. Το Σπαρτοχώρι  από καιρό έχει επιλέξει διαφορετικό δρόμο, πιο συγκεκριμένα από τις βουλευτικές εκλογές κι εδώ, πράγμα που γνωρίζει ο δήμαρχος και γι΄ αυτό πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο γίναμε μάρτυρες νέων πολιτικών «φλερτ».

Οι  συναντήσεις  σε Αθήνα και Μεγανήσι  αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κοινωνία σιωπηρά δεν συμμερίζεται την άποψη του δημάρχου ότι αποτελεί την μοναδική πρόταση για το Μεγανήσι. Η οικονομική  κρίση έχει πλέον αγγίξει και τους Μεγανησιώτες, παρά τα όποια μετρήσιμα στατιστικά στοιχεία περί υψηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά των Ιονίων, όπως είχε αναφέρει δήμαρχος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συγκυρία και η πραγματικότητα δηλώνουν όμως ένα πράγμα: Ποτέ   από το  1974 και μετά δεν  αντιμετώπισαν οι Μεγανησιώτες οικονομικό πρόβλημα σε τόσο μεγάλο βαθμό. Και λεφτά είχαν, και διασκέδαζαν και σπούδασαν παιδιά και τα είδαν να προκόβουν. Ίσως είναι η πρώτη φορά που περιουσίες αλλάζουν χέρια, που  ο καθένας μας σκέφτεται πως θα πληρώσει φόρους, τρέμει μην αρρωστήσει κι είναι σίγουρος ότι το παιδί του θα ζήσει χειρότερα απ΄ τον ίδιο.

Ο δήμαρχος και η παράταξή του, δυστυχώς, αντιπροσωπεύουν στο Μεγανήσι την πολιτική που οδήγησε την χώρα στο γκρεμό και το χάος  με κορυφαία στιγμή για το νησί μας την ενοικίαση του τουριστικού καταφυγίου Βαθέος να βρίσκεται στα ημερολόγια του Άκη. Χωρίς ούτε ένα αναπτυξιακό έργο στο ενεργητικό της, με  εκατοντάδες άχρηστες μελέτες, με  κλειστό σκουπιδότοπο, με ένα Βαθύ στο μαύρο του χάλι, με ένα υποβαθμισμένο Κατωμέρι και με ένα στάσιμο Σπαρτοχώρι που αφέθηκε στα «μπάζα»  του.

Η προσπάθεια δεν πείθει κανέναν παρά μόνο δημιουργεί ψευδαισθήσεις στον ίδιο και την παράταξή του κατά τον ίδιο τρόπο που οι δημοσκοπήσεις προβάλλουν την κυβέρνηση Σαμαρά και την πολιτική της  ως μοναδική διέξοδο από την κρίση. Το δημοκρατικό Μεγανήσι  βλέπει, ακούει, σιωπά μέχρι να δώσει μια ηχηρή απάντηση…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το Γυμνάσιο και οι Γ.Λ.Τ. Μεγανησίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μεγανησίου παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Το Γυμνάσιο και οι Γ.Λ.Τ. Μεγανησίου, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεγανησίου, παρουσιάζει την Παρασκευή 12 και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights