Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Ιανουαρίου 2020

Την «κεφαλή του επί πίνακι», ζητούν για τον Μάκη Λιβιτσάνo (udate)

Update 18/01/2013  7:40 μμ: 

Πριν από λίγο έγινε  άρση του  “εμπάργκο”  από την Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε. Λευκάδας προς τοπικές ιστοσελίδες του νησιού σχετικά με δελτίο τύπου (ανακοίνωση-σχόλιο) της Κ.Ο. για την επιστολή παραίτησης του κ. Γεράσιμου Λιβιτσάνου. Πρέπει να ενημερώσουμε τους επισκέπτες μας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που και το Μeganisi Νews τυγχάνει αυτής της μεταχείρισης από  την νομαρχιακή ΚΚΕ Λευκάδας, αφήνοντας  κάποιο τρόπο έκθετο το blog  απέναντι στους επισκέπτες του που ενδεχομένως θα μπορούσαν να υποθέσουν ότι αυτό είναι που ασκεί τακτική “αποκλεισμού”. Δεν γνωρίζουμε και δεν θέλουμε για κανένα λόγο να καταλογίσουμε πρόθεση. Για εκείνο που είμαστε βέβαιοι είναι ότι  “όπως στρώνει κανείς, θα κοιμηθεί το βράδυ”!

Η ανακοίνωση-σχόλιο της Κ.Ο. ΚΚΕ Λευκάδας

17/01/2013

Με σημερινή της ανακοίνωση – σχόλιο  η Κ.Ο. ΚΚΕ Λευκάδας, εξαντλώντας την αυστηρότητά της για έναν άνθρωπο που από κάθε θέση και πόστο υπηρέτησε το συμφέρον του λαού της Λευκάδας  με τους αγώνες του και την συνολική του στάση όλα αυτά τα χρόνια, ζητά την “κεφαλή του επί πίνακι ! Η ανακοίνωση – σχόλιο  του ΚΚΕ Λευκάδας αναφέρει τα εξής:

«Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η δήλωση παραίτησης του Γεράσιμου Λιβιτσάνου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να σχολιάσουμε τα εξής, σε ότι αφορά το ΚΚΕ.

 Ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος είχε εκλεγεί στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ.και στο Δημοτικό Συμβούλιο με υπόδειξη και απόφαση της Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ για να υλοποιήσει την πολιτική γραμμή του, για το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Λευκάδας.

 Ο Γ. Λιβιτσάνος, σε αντίθεση με αυτή την κατεύθυνση και χωρίς να γνωρίζει τίποτα η οργάνωση του, ούτε ακόμη ο δεύτερος σύντροφος που εκπροσωπούσε το ΚΚΕ, πρότεινε στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ. τη μείωση των μισθών των εργαζομένων σε αυτό, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις και τις υποδείξεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

 Η Κ.Ο. που ανήκε, του υπέδειξε ότι πρέπει αμέσως να αποσύρει αυτή την πρόταση. Μια πρόταση που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του ΚΚΕ,που υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ, που μετατρέπει τους συνεταιρισμούς σε ανώνυμες εταιρείες και ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.

 Ο Γ. Λιβιτσάνος όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλά ανακοίνωσε την πρόθεση του να αποχωρήσει από την Κ.Ο. που άνηκε. Μετά από αυτό, η Κομματική του Οργάνωση, έλυσε την οργανωτική σχέση μαζί του και ζήτησε το αυτονόητο: να παραιτηθεί από το Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ. και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 Ο Γ. Λιβιτσάνος επέλεξε να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και να παραμείνει πρόεδρος στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ.

 Προκύπτει το εύλογο ερώτημα. Γιατί παραμένει στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ; Και σε αυτή τη θέση δεν εκλέχτηκε με υπόδειξη της οργάνωσης και των καθοδηγητικών οργάνων του ΚΚΕ, όντας μέλος του;

 17/01/13

Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ»

ΠΗΓΗ :  lefkasnews.gr

 Εμείς λέμε σύντροφοι  του ΚΚΕ Λευκάδας δίκιο έχετε και πρέπει ο Μάκης να ετοιμάσει και τις βαλίτσες του να φύγει κι απ΄τη Λευκάδα, γιατί το αμάρτημα στο οποίο υπέπεσε είναι πράγματι σοβαρό !  Άιντε όμως να πείσετε τον κόσμο εκεί έξω ότι αυτοί που αποφάσισαν για την Τυποεκδοτική , τον 902 και τελευταία τον Ριζοσπάστη,  ότι  είχαν το δικαίωμα να  λειτουργήσουν όπως  λειτούργησαν και κυρίως ελάτε στο Μεγανήσι τώρα στις δημοτικές εκλογές  να μας πείσετε για την ορθότητα του σχολιασμού σας εναγκαλιζόμενοι με τους οπορτουνιστές!

Ποιος είναι ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος (σύντομο Βιογραφικό)

Ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος είναι 53 χρονών και πρόεδρος της ΕΑΣ Λευκάδας από τον Νοέμβριο του 2009. Από το 1982 μέχρι το 2008 εργαζόταν ως υπάλληλος στην ΕΑΣ και παράλληλα ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας για 20 χρόνια. Επίσης, διαθέτει μερικά κτήματα (περίπου 30 στρμ.) με ελιές και αμπέλια.

Δείτε σχετικά: Αναμενόμενη η παραίτηση του Γεράσιμου Λιβιτσάνου από το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ιόνιο Αρχιπέλαγος, Ηλίας Μπεριάτος: Οι θέσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο Αργοστόλι στις 23 Φεβρουαρίου 2014 για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-2-2014  ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Οι θέσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο  στο Αργοστόλι στις 23 Φεβρουαρίου 2014 ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ […]

1 Σχόλιο

 1. Τον Κύριο Λιβιτσάνο τον γνωρίζω, αλλά τον ξέρω λίγο. Είχαμε μιλήσει μερικές φορές και μου είχε δώσει την εντύπωση ότι αγωνιούσε για το ΤΑΟΛ και ότι ήθελε να γίνουν αλλαγές ώστε ο συνεταιρισμός να μπεί σε μία βιώσιμη τροχιά.
  Μπορεί ο κύριος Λιβιτσάνος , που δεν το νομίζω, σαν καλός κουμμουνιστής να παραδειγματίστηκε απο τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και στον 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα FM.
  Το μεγάλο ερώτημα εδώ όμως δεν είναι ο Κύριος Λιβιτσάνος, αλλά το ΚΚΕ.
  Με ποιό δικαίωμα το ΚΚΕ θέλει να παρέμβει στη διοίκηση του συνεταιρισμού. Το ΤΑΟΛ έχει πρόερδο και συμβούλιο για τις σχετικές αποφάσεις. Μήπως ο Περισσός έχει επενδύσει τα κεφαλαιά του στο ΤΑΟΛ και δεν το ξέρουμε;
  Ο συνεταιρισμός ανήκει στα μέλη του,(στους συνέταιρους), και αυτοί αποφασίζουν για το μέλλον της επιχείρησής τους, αυτοί αποφασίζουν εάν θα αυξήσουν ή θα μειώσουν μισθούς ή για οποιαδήποτε λειτουργία του συνεταιρισμού.
  Αυτός ο σταλινικός τρόπος σκέψεως και έκφρασης κατάστρεψε την Ελλάδα. Η κομματοποίηση των συνεταιρισμών και των πανεπιστημίων κατέστρεψαν τους θεσμούς αυτούς, για μικροκομματικά οφέλη.

  ΕΩΣ ΕΔΩ

  Οι μάσκες έπεσαν.Δεν νομίζω ότι μετά από αυτό να υπάρχει έστω και ένας που να αμφισβητεί την μεγάλη υποκρισία του ΚΚΕ. Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του εργάτη δεν επιτρέπουν να έχουν δικαιώματα οι υπάλληλοι του Ριζοσπάστη. Η αριστερή χούντα σε όλο της το μεγαλείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *