Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2019

ΠΙΝ και Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις (Ουτρέχτη, Βιέννη)

Τουριστική έκθεση Ουτρέχτης – Αύξηση των Ολλανδών τουριστών για το 2012

   Θετικά είναι τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης (Ολλανδία), που έγινε από τις 8-13 Ιανουαρίου και στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με δικό της περίπτερο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του στελέχους του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Γιάννη Λέσση, ο οποίος στήριξε τη λειτουργία του περιπτέρου της Π.Ι.Ν. και έκανε τις επαφές με τους Ολλανδούς επισκέπτες, έχει αλλάξει το κλίμα συνολικά για την Ελλάδα, όπου αναμένεται αύξηση του ποσοστού τουριστών από την Ολλανδία από 5-10%.

Σε ότι αφορά στα Ιόνια Νησιά, η Κεφαλονιά φαίνεται να έχει τα πρωτεία στις προτιμήσεις των Ολλανδών, ενώ για την Κέρκυρα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που τη συνέδεαν με την Ιταλία, απ’ όπου διακινούνται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών που επέλεγαν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησής τους.

Στην έκθεση της Ουτρέχτης παραβρέθηκαν από την Κέρκυρας ο Γιώργος Δούκας, ταξιδιωτικός πράκτορας, από τη Λευκάδα οι ξενοδόχοι Παναγιώτης Σκληρός και Ζαχαρίας Κατωπόδης, από την Κεφαλονιά οι Νέστορας Γιουλάτος και Γεράσιμος Ευαγγελάτος και από τη Ζάκυνθο ο Παναγιώτης Μαμφρέδας (από το Δήμο) και οι Θεόδωρος Κολποδίνος και Γιάννης Λουκίσσας.

 

Σημαντικές επαφές Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σκούρτη στη Βιέννη – Αύξηση και στις κρουαζιέρες

  Με αύξηση στις προκρατήσεις, της τάξης του 20%, η Ελλάδα ανακάμπτει και επιστρέφει στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών.

Αυτό είναι το αρχικό και συνάμα το βασικό συμπέρασμα από την έκθεση της Βιέννης, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το δικό της περίπτερο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Ι.Ν. Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση, πραγματοποίησε επαφές με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ και ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ χαιρέτισε στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος της Κέρκυρας, προσκαλώντας παράγοντες του τουρισμού να επισκεφτούν τα Ιόνια Νησιά.

Επίσης, ο κ. Σκούρτης έδωσε Συνέντευξη Τύπου σε κρατικά τηλεοπτικά κανάλια της Αυστρίας, σε συνέχεια της φιλοξενίας των δημοσιογράφων στα Ιόνια Νησιά, καθώς επίσης και σε τοπικά ραδιόφωνα με στόχο την καλύτερη προβολή των νησιών.

Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο κ. Σκούρτης, συμφώνησε να φιλοξενηθούν στην Περιφέρεια δημοσιογράφοι κρατικού καναλιού, με την υποχρέωση από την πλευρά τους να γυρίσουν ντοκιμαντέρ σχετικά με τα Ιόνια Νησιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, σε στενή συνεργασία που είχε με το Δ/ντή του ΕΟΤ στη Βιέννη, Παν. Σκορδά, προγραμμάτισε μελλοντικές δράσεις της Π.Ι.Ν., με στόχο την αυστριακή αγορά.

Σημαντική ήταν η συνάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη με στελέχη των Μινωικών Γραμμών, Μ. Χατζάκη (μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας) και Ελ. Ηλιάδη, υποδιευθυντή πωλήσεων στην Ευρώπη, με θέμα συζήτησης την απευθείας σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία και την έκδοση ενιαίου εισιτηρίου μέχρι την Κέρκυρα.

Βάρος έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης και στη συνάντηση με το Διευθυντή της MSG, Thomas Boem. Πρόκειται για το Διευθυντή κορυφαίας εταιρείας με επιχειρηματική δραστηριότητα στις κρουαζιέρες από τον οποίο ζήτησε την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα νησιά του Ιονίου, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι η αύξηση για τη φετινή περίοδο στα Ιόνια Νησιά θ’ αγγίξει το 10%.

Τέλος, ο κ. Σκούρτης είχε συνάντηση με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας ΝΙΚΙ και συζήτησε τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των πτήσεων, καθώς και τη αύξηση της συχνότητας των πτήσεων από την Αυστρία.

  Σημειώνεται ότι την υποστήριξη του περιπτέρου της Π.Ι.Ν. είχε η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *