Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαρτίου 2020

Ευθείες βολές Θανάση Κονιδάρη κατά του Δημάρχου Μεγανησίου και του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και νέο πρόγραμμα δράσης

Όλα κυλούσαν ήρεμα σε μια άνευ προηγουμένου συνεδρίαση- προεκλογική καμπάνια του δημάρχου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου που έμοιαζε σα να παρουσίαζε το προεκλογικό του πρόγραμμα σε φίλους και οπαδούς της δημοτικής του παράταξης , ωσότου, μετά από μακροσκελή διάλογο, δέχτηκε τα πυρά του ανεξάρτητου δημοτικού  συμβούλου κ. Θανάση Κονιδάρη ο οποίος τον κατηγόρησε

– για ασυνέπεια στην εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος,

– για επανάληψη της ίδιας επιχειρηματολογίας,

– για συνέχιση της ίδιας πολιτικής που οδήγησε τον τόπο σ΄ αυτό το σημείο,

– για εμμονή στην αδιαλλαξία και για έλειψη κοινωνικής μέριμνας για τους δημότες.

Μάλιστα απευθυνόμενος και στον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κονιδάρη τον κατηγόρησε ότι

– διετέλεσε σε μια κακή προεδρεία,

– ότι δεν ενημέρωσε με έγγραφα ως όφειλε τους συμβούλους για την εισήγηση του δημάρχου 15 ημέρες νωρίτερα,

– ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η τοποθέτηση των συμβούλων,

– ότι δεν προβληματίστηκε από την άρνηση των δύο αμέσως επόμενων στην λίστα συμβούλων στην παραίτηση του τότε δημοτικού συμβούλου της παράταξης του κ. Άλκιμου Κονιδάρηνα τον αναπληρώσουν.

Τόνισε, επίσης, πως δεν πέρασε ούτε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την κεντρική εξουσία, ενώ διαπίστωσε «συμφωνία κορυφών» για την αποδοχή υποψηφιότητας του νυν δημάρχου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου, συμφωνία, όμως, που δεν βρίσκει κοινωνική αποδοχή στην αποστασιοποιημένη κοινωνία του Μεγανησίου.

Ο κ. Παναγιώτης Κονιδάρης απάντησε ότι κατά την γνώμη του υπήρξε επιτυχημένος πρόεδρος, μιας που είχε και την ατυχία να βρίσκεται Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου σε μια δύσκολη συγκυρία και τα κατάφερε αρκετά καλά και δεν αφορά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ο τρόπος διαδοχής των συμβούλων. Και είναι σίγουρο πως μόνο συμμετέχοντας κανείς από μέσα καταλαβαίνει πόσο δύσκολα γίνονται τα πιο απλά πράγματα, όπως λ.χ. το κλείσιμο μιας λακκούβας.

Οι τόνοι ανέβηκαν και  με παρέμβαση δικιά μου, όπου τόνισα ότι το αποτέλεσμα της πρόσφατης απογραφής ακυρώνει όσα μας είπε ο δήμαρχος ότι έγιναν στο Μεγανήσι, που ανέβασαν δήθεν το βιοτικό μας επίπεδο κι είμαστε πολύ καλύτερα . Η απογραφή μάς βγάζει 10 χρόνια αργότερα από το 2001, το 2011 με μείωση πληθυσμού κατά 200 άτομα και ότι όσα μας λέει «για τα εκατομμύρια των ΕΣΠΑ» είναι μπαρούφες χιλιοειπωμένες από media και κυβέρνηση, για να  ταΐζουν  το κοσμάκη το βράδυ που δεν έχει να φάει, με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει κι έτσι να μην αντιδρά. Και επειδή αντιλήφθηκα προτροπή στον Πρόεδρο να με διακόψει, σταμάτησα εκεί μόνος μου.

Όμως, οφείλω ν΄απαντήσω εδώ που δεν με διακόπτει κανένας και  σε κάτι άλλο που είπε ο δήμαρχος, ότι δηλαδή δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος να τον αντικαταστήσει ως τώρα και γι αυτό θέλει συναίνεση.

Είναι φανερό πως με τόσα προβλήματα που δημιούργησε η παράταξή του, προβληματίζεται κανείς σκεπτόμενος: κτίσμα στην θάλασσα στο Φανάρι, μαρίνα στο Βαθύ, κιόσκια στο Βαθύ, Βιολογικός από μηδενική βάση, Περιφερειακός Κατωμερίου βαλτωμένος, ΣΧΟΟΑΠ-πολεοδόμηση οικισμών βαλτωμένα, σκουπιδότοπος κλειστός με απόφαση συμβουλίου παράνομος, ιχθυοκαλλιέργειες αποδεκτές, κτλ. και λαμβάνοντας υπόψη  επιτηρήσεις, μείωση πόρων, κατάργηση της “Βοήθειας στο σπίτι”, κίνδυνος συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, έλλειψη δασκάλου Ειδικής Αγωγής και μια σειρά από θέματα που θα είχαν διαφορετική τύχη, εάν είχαν αναχαιτιστεί. Ποιος λοιπόν θέλει να καρπωθεί τις αμαρτίες ενός διαλυμένου κράτους (όπως τόνισε πολλές φορές ο ίδιος ο δήμαρχος) κι ενός το λιγότερο προβληματικού δήμου;

Και για την προσπάθεια εκμάθησης της «αριστεροσύνης», αλλού αυτά  κ. δήμαρχε. Μαθήματα «εκ δεξιών» δεν δέχομαι. Η συναίνεση από αριστερά είναι  πολύ ιερό πράγμα,  τόσο ιερό που και μεταξύ μας εάν το πετύχουμε, εσείς και όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα δεν θα έχετε θέση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και του τόπου.

Υ.Γ: Για το εάν υπάρχει υποψήφιος πάντως,  μην παίρνετε κι όρκο!

Γιώργος Γαβρίλης για το meganisinews.gr

Δείτε σχετικά: Απογραφή 2011. Δήμος Μεγανησίου: Νόμιμος πληθυσμός 1.567. Μειώθηκε κατά 337 άτομα

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *