Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Ιουλίου 2019

Παγωμένα παραμένουν τα στεγαστικά δάνεια του O.E.K.

Συνεχίζεται το πάγωμα στη χορήγηση στεγαστικών δανείων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ενώ μειώθηκε και ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος ενοικίου από τον ΟΕΚ. Σύμφωνα με νέα Υπουργική Απόφαση, η διακοπή στην παραλαβή των αιτήσεων για στεγαστικό δάνειο θα παραταθεί μέχρι 31 Μαΐου 2011.

Καθυστερεί και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, καθώς μόλις στα μέσα του Μαρτίου εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για τα κριτήρια χορήγησης της επιδότησης στους δικαιούχους για ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2009.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφεται από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασ. Κεγκέρογλου, ορίζονται οι προϋποθέσεις των ελάχιστων ημερών εργασίας που απαιτούνται μέχρι την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και όταν πρόκειται για δικαιούχους με κινητικές αναπηρίες (παραπληγίες ή τετραπληγίες) απαιτούνται 500 ημέρες εργασίας, για τυφλούς 1300 ημέρες εργασίας,, ενώ για δικαιούχους με αναπηρία 67% και πάνω 1700 ημέρες εργασίας.

Σε μια περίοδο που η ανεργία αυξάνεται και οι δυνατότητες απασχόλησης έχουν περιοριστεί δραματικά, ακόμη και όταν πρόκειται για ικανούς σωματικά εργαζόμενους, είναι πραγματικά αμφίβολη η συγκέντρωση αυτών των 500 ημερών εργασίας όταν πρόκειται για παραπληγικούς και για τετραπληγικούς. Η αλήθεια είναι πως οι παραπληγικοί και οι τετραπληγικοί που μπορούν να έχουν 500 ημέρες εργασίας μέχρι την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, μπορούν να είναι μόνο ανώτερα και ανώτατα επαγγελματικά στελέχη του ιδιωτικού τομέα και γι’ αυτό δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και άρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Προφανώς ο υφυπουργός εργασίας και οι σύμβουλοί του δεν γνωρίζουν όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που συγκροτούν τις ζωές των παραπληγικών και των τετραπληγικών, και γι’ αυτό για μια ακόμη φορά έβγαλαν μια απόφαση που δεν μπορεί να αποκτήσει αξία χρήσης από υπαρκτούς αναπήρους με υπαρκτές αναπηρίες στην υπαρκτή Ελλάδα.

http://www.disabled.gr/,

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *