Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαΐου 2020

Ιχθυοκαλλιέργειες: Νέα επιστολή προς τους μη συνεπείς δημάρχους. Αυστηρή ανακοίνωση Δρακονταειδή – Σε ετοιμότητα οι ψαράδες του Μεγανησίου

Νέα επιστολή προς τους δημάρχους που δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών φαίνεται ν΄ αποκρύπτουν οι  δήμαρχοι από τα δημοτικά τους συμβούλια στα οποία απευθύνεται. Η επιστολή  δίνει νέα προθεσμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους έναντι αυτής και  αναγγέλει στην ουσία την δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων με όλα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής,  ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπλάνησης  οι θιγόμενοι πολίτες των περιοχών αυτών:

 

“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                    18.12.2012

ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

syntonistikiepitropi@yahoo.gr

Προς: Δήμαρχους και δημοτικούς συμβούλους των Δήμων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στις νομικές ενέργειες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών και δεν έχουν εκδώσει τις απαιτούμενες αποφάσεις:

1) Aγαθονησίου, 2) Ιθάκης, 3) Καλύμνου,  4) Λέρου, 5) Λευκάδας, 6) Μεγανησίου, 7) Ξηρομέρου, 8) Οινουσσών, 9) Πόρου, 10) Πύλου – Νέστορος, 11) Σύμης, 12) Τροιζηνίας, 13) Χάλκης, 14) Χαλκιδέων

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στην αίτηση ακύρωσης κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών ενώπιον του ΣτΕ

Κύριε Δήμαρχε Λευκάδας

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Σε συνέχεια σειράς επιστολών προς το Δήμο σας (ενδεικτικά, από 27.12.2011, 29.12.2012, 4.2.2012, 22.3.2012, 21.5.2012 και 15.11.2012) σχετικά με την συμμετοχή του στις νομικές ενέργειες της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής», επί των οποίων δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, επισημαίνουμε τα εξής:

Η εξ αναβολής εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης των μελών της Π.Σ.Επιτροπής στο ΣτΕ, κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, που είχε οριστεί για τις 5.12.2012 αναβλήθηκε εκ νέου για τις 30.4.2013. Αν η υπόθεση συζητείτο στις 5.12.2012, η συμμετοχή του Δήμου σας στην αίτηση, την οποία κατ’ εντολήν σας δήλωσε η Π.Σ.Επιτροπή, θα απορριπτόταν λόγω έλλειψης των απαραίτητων αποφάσεων ορισμού των δικηγόρων, τις οποίες σάς έχουμε ζητήσει κατ΄ επανάληψη. Επιπλέον, από την έλλειψη των αποφάσεων αυτών, η Π.Σ. Επιτροπή επιβαρύνεται για λογαριασμό του Δήμου σας το ποσό των 1.244 ευρώ +ΦΠΑ, το οποίο αντιστοιχεί στην οικονομική υποχρέωση του. Η αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης, ωστόσο, δίνει πρόσθετο περιθώριο λίγων μηνών στο Δήμο σας να εκδώσει και να κοινοποιήσει τις απαιτούμενες αποφάσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, και με δεδομένη την έως σήμερα αθέτηση της έγγραφης δέσμευσης του Δήμου σας έναντι της Π.Σ. Επιτροπής, παρακαλούμε, όπως μέχρι τις 7.1.2013 μάς ενημερώσετε εγγράφως για την ανταπόκρισή σας στη δέσμευση αυτή (δηλαδή για την πρόθεσή σας για άμεση έκδοση των απαιτούμενων αποφάσεων), διαφορετικά να μάς γνωρίσετε εγγράφως ότι ανακαλείτε την συμμετοχή σας στις ενέργειες της Π.Σ. Επιτροπής.

Η Π.Σ. Επιτροπή, με δελτίο τύπου που θα εκδώσει στις 10.1.2013, θα ενημερώσει επισήμως όλα τα μέλη της, τους κατοίκους των θιγόμενων περιοχών και τα Μ.Μ.Ε., δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα, ποιοι Δήμοι ανταποκρίθηκαν στη δέσμευσή τους για συμμετοχή στις νομικές ενέργειες κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, ποιοι ενημέρωσαν ότι ανακαλούν τη συμμετοχή τους σε αυτές και ποιοι δεν τήρησαν τη δέσμευσή τους, απαξιώνοντας ακόμη και να απαντήσουν στα αλλεπάλληλα έγγραφα αιτήματα της Π.Σ. Επιτροπής.  

 

η Διοικούσα Επιτροπή

 για την υποβολή του εγγράφου,

                        Ιωάννης Δημητριάδης  -Μέλος Διοικούσας Επιτροπής,

Πρόεδρος Συλλόγου «Πρωτοβουλία – Πόρος»  – Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Πόρου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:  τηλ: 6944–752727, φαξ: 210–6800666, email: yiannis@famoffice.gr  “

Την επιστολή έδωσε στην δημοσιότητα ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης “Όλοι για την Λευκάδα”, Κων/νος Δρακονταειδής μαζί με  ανακοίνωση  που κατακεραυνώνει τον δήμαρχο Λευκάδας και την ακολοθούμενη τακτική για το θέμα και εμπλέκει σαφώς και το Μεγανήσι ως  άμεσα θιγόμενο για το θέμα:

Σε αναβρασμό βρίσκονται και οι ψαράδες του Μεγανησίου και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις,  θεωρείται δε πολύ πιθανό η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου  Αλιέων Μεγανησίου για να συζητηθεί το θέμα. Μάλιστα διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως στην δημοτική αρχή πως δεν θα δεχθούν καμμία υπαναχώρηση από τις αρχικές  της θέσεις πάνω στο φλέγον γι αυτούς θέμα και αναμένεται κι εγγράφως να το θέσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *