Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Ρήγματος συνέχεια στη ΔΗΜΑΡ. Αιχμές από Βουδούρη & Μουτσινά. ΔΕΝ υπέγραψαν την προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Το ότι οι Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης έχουν ανοίξει μία πολιτική περπατησιά απολύτως διακριτή από τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη είναι γνωστό. Χθες, το επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά. Καίτοι αμφότεροι οι βουλευτές παραμένουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, τελούν σε μία ιδιότυπη πολιτική απομόνωση, από τότε που καταψήφισαν το Μνημόνιο και τον προϋπολογισμό.

Χθες, διαφοροποιήθηκαν για μία ακόμη φορά, αφού από τους 15 βουλευτές που αριθμεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου υπέγραψαν μόνο οι 13. Οι δυο βουλευτές, που ανήκουν στο «Αριστερό Δίκτυο» της ΔΗΜΑΡ (δηλαδή στην μειοψηφική τάση που είναι κατά της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση) αρνήθηκαν να υπογράψουν την πρόταση της συμπολίτευσης και, μάλιστα, σε κοινή ανακοίνωσή τους, άφησαν σοβαρές αιχμές για το κείμενο και την πρόταση συνολικά.

Η δήλωσή τους, με την οποία παίρνουν για μία ακόμη φορά αποστάσεις από το κόμμα τους, έχει ως εξής:

«Λίστα Λαγκάρντ: Αίμα στην αρένα ή αναζήτηση όλης της αλήθειας;

Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ αναδεικνύει, μέρα με τη μέρα, το μέγεθος της σαθρότητας του πολιτικού συστήματος. Η εύκολη απάντηση εκ μέρους του Κοινοβουλίου θα ήταν να ρίξει “αίμα στην αρένα”, δηλαδή να απομονώσει τις ποινικές ευθύνες από τις πολιτικές και τις ευθύνες αυτές να τις επιρρίψει σε ένα μόνο πρόσωπο, στο οποίο θα εκτονωθεί όλη η λαϊκή οργή. Οι ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει προφανώς να διερευνηθούν. Είναι όμως εξίσου προφανές ότι η σύσταση προανακριτικής επιτροπής με μοναδική ονομαστική αναφορά στο πρόσωπο αυτό, περιορίζει εξαρχής με απαράδεκτο τρόπο τα θέματα που πρέπει να εξετασθούν για την αναζήτηση όλης της αλήθειας.

1. Ευθύνες, ποινικές και πολιτικές, πρέπει να αναζητηθούν σχετικά με την υπεξαίρεση ονομάτων από τη Λίστα, για όλα τα πρόσωπα που την είχαν στην κατοχή τους και όχι μόνο για ένα πρόσωπο.
2. Ευθύνες, ποινικές και πολιτικές, υπάρχουν για όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν να κατέχουν τη Λίστα, η οποία παραδόθηκε στις Ελληνικές Αρχές χωρίς να πρωτοκολληθεί σε καμία υπηρεσία, ούτε καν σε εμπιστευτικό πρωτόκολλο, το οποίο υπάρχει ακριβώς για την αρχειοθέτηση ευαίσθητων αρχείων.
3. Ευθύνες, ποινικές και πολιτικές, υπάρχουν για όλα τα πρόσωπα τα οποία είχαν από το θεσμικό τους ρόλο τη δυνατότητα και το καθήκον να αξιοποιήσουν τη Λίστα σε όφελος του Δημοσίου και δεν το έπραξαν.
4. Ευθύνες, ποινικές και πολιτικές, υπάρχουν για όλα τα πρόσωπα που, κατέχοντας τη Λίστα λόγω θεσμικής ιδιότητας, δεν φρόντισαν για τη διαφύλαξή της και τη παράδοσή της, όπως και για όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν να κατέχουν τη Λίστα ενώ δεν το δικαιολογούσε καμία θεσμική τους ιδιότητα.

Μόνο μια πρόταση που αναφέρεται στο σύνολο των ευθυνών για το σύνολο των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Λίστας, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση όλης της αλήθειας. Για αυτή την πρόταση θα παλέψουμε».

ΠΗΓΗ : matrix24.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights