Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Παραιτήθηκε η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφη του Γ. Παπακωνσταντίνου, από το ΤΑΙΠΕΔ

Την παραίτησή της υπέβαλε η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου, δικηγόρος στο επάγγελμα, δήλωσε λίγο μετά την παραίτησή της: “Όσα χρήματα έχω βγάλει, είναι νόμιμα”.

Σημειώνεται ότι το όνομα της Ελένης Παπακωνσταντίνου ήταν στη λίστα Λαγκάρντ.

ΠΗΓΗ

_______________________________________

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι κόρη του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και έχει ένα ιδιαίτερα «γεμάτο» βιογραφικό.

Σπούδασε νομικά στο London School of Economics and Political Science και έκανε μεταπτυχιακές νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Harvard. Επίσης απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (Université Libre de Bruxelles).

Στην Αμερική εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, όπου και απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το δικηγορικό σύλλογο της πόλης. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος των εταιρειών Toyota Ελλάς, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, Amadeus και μέλος Δ.Σ. της KRAFT FOOD ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Παράλληλα έχει εργαστεί και ως καθηγήτρια δικαίου συγχωνεύσεων, εξαγορών και ανταγωνισμού στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Στελεχών Επιχειρήσεων ALBA, ένω έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα.

Από τον Φεβρουάριο του 2012 κατείχε τη θέση μέλους στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights