Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Στους Δήμους τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Τη συμβολή των Δημάρχων της Περιφέρειας Αττικής στην εφαρμογής της πολιτικής για τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ζήτησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο κτήριο του Υπουργείου στην οδό Σταδίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Υπουργός έθεσε τρεις προτεραιότητες για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης στο τοπικό επίπεδο:
• Τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας
• Την προώθηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ)
• Την αξιοποίηση από τους Δήμους των δυνατοτήτων που ανοίγονται με το σχέδιο νόμου για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Ειδικότερα όσον αφορά την Κοινωφελή Εργασία στην Περιφέρεια Αττικής (που θα προσφέρει εργασία για πέντε μήνες σε ανέργους, καταβάλλοντας τους μέχρι 625 ευρώ μισθό με ασφαλιστική κάλυψη) οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 11.000, ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Για την καλύτερη πραγματοποίηση του προγράμματος, η Υπουργός ζήτησε από τους Δημάρχους να εντοπίσουν και να καταγράψουν τις δράσεις εκείνες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Δήμο τους, καθώς επίσης να επιλέξουν και τον φορέα υλοποίησης του έργου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Υπουργός έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Είχαμε μία συνάντηση εργασίας πολύ εποικοδομητική με τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής για να τους ενημερώσουμε για τα δύο μεγάλα καινοτόμα προγράμματα που ξεκινάμε, το πρόγραμμα της Κοινωνικής Εργασίας και το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης της Εργασίας για την Περιφέρεια Αττικής.

Θέλουμε τη συνεργασία τους, θέλουμε την προετοιμασία τους, έτσι ώστε τα προγράμματα αυτά να πιάσουν τόπο για το καλό των τοπικών κοινωνιών, γιατί, όπως γνωρίζετε, το πρόγραμμα της Κοινωνικής Εργασίας απασχολεί ανέργους για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων κοινωφελούς σκοπού. Για να φτιαχτούν τα μικρά έργα που έχουν ανάγκη οι γειτονίες μας, για να στηριχθούν κοινωνικές υπηρεσίες, για να υποστηριχθούν τοπικές δομές οι οποίες αυτή τη στιγμή εν μέσω κρίσης πραγματικά δεν έχουν τους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό, για να μπορέσουν να υλοποιήσουν δράσεις που στηρίζουν τον διπλανό μας, στηρίζουν την ελληνική οικογένεια».

www.euro2day.gr
21-3-2011

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights