Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Σεπτεμβρίου 2021

Τρίτη προσπάθεια: “Αλλαγή των διευθυντών των εφοριών όλης της χώρας”

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης και θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στο ΦΕΚ προβλέπει την αλλαγή 107 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών και 58 προϊσταμένων τμημάτων. Τα περισσότερα από τα στελέχη αυτά απλά αλλάζουν θέση εντός των υπηρεσιών τους, καθώς μόλις τις 20 από τις 165 θέσεις θα καταλάβουν νέοι διευθυντές και υποδιευθυντές.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η αλλαγή προσώπων ήταν υπηρεσιακά επιβεβλημένη και αναγκαία προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα από τις εφορίες τα οποία κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών παραπέμπουν και στην τελευταία έκθεση της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα στην οποία γίνεται σαφής αναφορά στην αναποτελεσματικότητα των Εφοριών αν εισπράξουν έσοδα. Δεν έχουν σκεφθεί ότι απλά δεν έχουν ούτε “μαντίλι να κλάψουν” οι πολίτες και αδυνατούν να πληρώσουν ανεξάρτητα από τις συνέπειες.

Επίσης οι εφοριακοί αντιδρούν και κάνουν λόγο για πολιτικές διώξεις, εστιάζοντας στο ότι δεν προηγήθηκε των υπηρεσιακών αλλαγών οποιαδήποτε αξιολόγηση.

ΠΗΓΗ : defencenet.gr

Σχετικά

Καθαιρούνται προς επαναξιολόγηση οι διευθυντές των εφοριών όλης της χώρας

Αλλάζουν  οι διευθυντές των εφοριών  όλης  της χώρας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *