Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ : “Ενημερωτική συγκέντρωση για τους κτηνοτρόφους του Δήμου Μεγανησίου από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας”

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

10/12/2012


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΛΕΥΚΑΔΑ

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

      Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας διοργανώνει για τους κτηνοτρόφους του Δήμου Μεγανησίου Λευκάδας, ενημερωτική συγκέντρωση την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 στο Σπαρτοχώρι (αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων) αναφορικά με τα νέα δεδομένα που ισχύουν για τις κτηνοτροφικές εκτροφές.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στη συγκέντρωση αφορούν την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, την συμπλήρωση και την τήρηση των νέων μητρώων εκτροφής (μητρώο σημασμένων ζώων, μητρώο φαρμακευτικής αγωγής κ.λ.π.) καθώς και ζητήματα σχετικά με τις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Για την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων όπως επίσης και για την εμπορία των κτηνοτροφικών προϊόντων (κρέας-γάλα), είναι πλέον απαραίτητη η τήρηση φακέλου στην εκτροφή, η νέα σήμανση των ζώων (ηλεκτρονικά μέσα) καθώς και η έκδοση άδειας εγκατάστασης (στάβλου).

Για τους παραπάνω λόγους κρίνεται σκόπιμο όλοι οι κτηνοτρόφοι να παρευρεθούν στην παραπάνω συγκέντρωση.

Παρακαλούμε οι αποδέκτες της παρούσας ανακοίνωσης να δώσουν δημοσιότητα με κάθε πρόσφορο μέσο.

ΑΠΟ ΤΗΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αγώνα θαλάσσης (Ρεγκάτα) διοργανώνει από τις 11 έως τις 17 Μάη η «Πλους Οδυσσέας Μαρίνα ΑΕ».

Μια πρωτοβουλία που έχει οπωσδήποτε αθλητικό αλλά τουριστικό ενδιαφέρον. Δείτε την προκύρηξη: 1.ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ 1.1. Η ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ προκηρύσσει […]

Με ποιο ποσό επιχορηγείται ο Δήμος Μεγανησίου για τη μεταφορά μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2011-2012

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει από το λογαριασμό του  που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς […]

1 Σχόλιο

  1. Αργά ή γρήγορα θα μας εξοντώσουν όλους το εννοούμε ΟΛΟΥΣ. Χιλιάδες νόμοι και τροπολογίες, υπουργικές αποφάσεις που στήνουν στην κυριολεξία στον τοίχο την κοινωνία και κατεδαφίζουν εισοδήματα και υπολήψεις. Τα νέα μέτρα που θ΄ακούσουν οι κτηνοτρόφοι σημαίνουν από 3.000ευρώ εως τουλάχιστον 10.000 ευρώ κόστος, γραφειοκρατία και επιδότηση που θα επιστρέφει στο κράτος υπό την μορφή υποχρεώσεων. Στραγγαλισμός των μικρών οικιακών κτηνοτροφικών μονάδων και ποινικοποίηση του “μαναριού” στην καθομιλουμένη με τελικό σκοπό τον απόλυτο έλεγχο της διατροφής, εάν συνδυαστεί με την επερχόμενη επέλαση των ιχθυοκαλλιεργειών που λίαν συντόμως θα μας παρουσιαστούν σε δημοτικό συμβούλιο σημαίνουν και θάνατο των αλιέων.Η κατάργηση του αφορολογήτου στα μικρά νησιά, η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, το ΤΕΒΕ τελειώνουν τους μικρομεσαίους. Ήρθε η ώρα η κοινωνία να σταθεί στο ύψος της και να στείλει στο “χρονοντούλαμπο της ιστορίας” του συγχωρεμένου Αντρέα Παπαντρέου τους πρεσβευτές του άκρατου νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Μεγανήσι. Το μακρύ χέρι της εξουσίας, η εφαρμογή των μνημονίων απαιτεί την συμμετοχή της τοπικής αυτοδίοικησης. Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοδιοίκησης που τα κριτήρια στις επιλογές μας πρέπει να είναι καθαρά πολιτικά. Χρειάζεται η οργάνωση της κοινωνίας σε ομάδες δουλειάς και αντίστασης εάν θέλουμε να υπάρξει και άλλη γεννιά Μεγανησιωτών που θα ζεί από τους φυσικούς πόρους του νησιού. Τα πράγματα είναι σοβαρά και χρειάζονται ανάλογη αντιμετώπιση. Πρωτίστως χρειάζεται αλληλεγγύη, μην το ξεχνάμε αυτό. Λύση υπάρχει, είμαστε κοντά σε πρόταση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights