Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2019

Αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής στο Μεγανήσι

Πονοκέφαλος για τα σούπερ-μάρκετ του νησιού οι εβδομαδιαίες αυξήσεις που διαπιστώνουν σε κάθε νέο τιμολόγιο αγοράς προϊόντων. Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα στους προμηθευτές, οι οποίοι δίνουν πάντα την ίδια απάντηση: “-δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, οι τιμές καθορίζονται από τις εταιρείες“.

-Δεν είναι λίγες οι φορές που πουλάμε κάτω του κόστους λόγω άγνοιας των νέων αυξήσεων, μας λέει ένας μαγαζάτορας και συνεχίζει: Τι να πω εγώ της γριας που μόλις έφτασε στο σπίτι κι είδε τα ρέστα, επέστρεψε πίσω και επέμενε ότι έκανα λάθος;

Ένας δεύτερος συμπληρώνει: Πουλούσα 1,5 λίτρο κρασί 1,5 ευρώ και ξαφνικά στην νέα παραγγελία μου χρέωσαν το ίδιο μπουκάλι 3 ευρώ. Εγώ πόσο να πουλήσω από την μία εβδομάδα στην άλλη ;

Οι αυξήσεις έχουν παρατηρηθεί σε βασικά είδη διατροφής όπως καφές, ζάχαρη, γάλα, μακαρόνια ,ρύζι κ.λπ., αλλά και σε φιάλες προπανίου. Το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού μαζί με την παράλληλη υπερβολική φορολόγηση, φέρνει πολλά μικρομάγαζα ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και στο Μεγανήσι κι είναι μαθηματικά πιθανό να δούμε κι άλλα λουκέτα να προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες  πληγείσες επιχειρήσεις.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ποιοι δήμοι εξαιρέθηκαν στη μελέτη για την κινητικότητα-διαθεσιμότητα των υπαλλήλων – Τα στοιχεία φέρεται να έχουν δοθεί στους ΟΤΑ και την Τρόικα (αναν.)

Οι δήμοι πρόκειται να αποτελέσουν την «δεξαμενή» για το επόμενο κύμα κινητικότητας – διαθεσιμότητας καθώς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *