Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση-κόλαφος για την συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

To 67% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ, ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται με 46% έναντι 26% της ΝΔ.

Aναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22%, η ΝΔ 19,8%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, η Χρυσή Αυγή 9%, η ΔΗΜΑΡ 4,5%, το ΚΚΕ 4,1%. Στο 25,5% οι αναποφάσιστοι, τα λευκά/ άκυρα και όσοι δεν θέλουν να απαντήσουν.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, σε ποσοστό 46% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά, ενώ η Ν.Δ. έπεται με 26%.

Για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», καθώς και οι δύο λαμβάνουν ποσοστό 20%. «Κανέναν», απαντάει το 39%.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, το 84% των ερωτηθέντων βλέπει χειρότερη την κατάσταση της οικονομίας, ενώ το 78% περιμένει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει την επόμενη χρονιά.

Τέλος, σε ερώτηση για το Μνημόνιο, το 64% δηλώνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του γιατί απέτυχε», ενώ το 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 9%.

Από newpost.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Και όσο βλέπουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνουν Ν.Δ και Κ.Κ.Ε εν αγαστή σύμπνοια ( Έδωσε συγχαρητήρια πλειστάκις η Ν.Δ στο Κ.Κ.Ε για τις επιθέσεις στην Κουμουνδούρου) εξαπολύουν λυσσαλέες επιθέσεις κατά του Τσίπρα.
    Έλα όμως που βλέποντας την ήττα τους να έρχεται , έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και η μεν Ν.Δ λέει τις γνωστές “μπούρδες”της, το δε Κ.Κ.Ε λέει επίσης τα γνωστά .. ότι δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφύγει το Κακό τάχα μου ΠΑΣΟΚ (Την ίδια άποψη έχει και το Καλό υποτίθεται ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου -εδώ γελάει ο κάθε πικραμένος-ενώ τα λάμόγια έφυγαν κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά-εδώ ξαναγελάει- .. ήμαρτον). Πάντως με όλα αυτά ..ιδίως από το Κ.Κ.Ε …γίνεται με τον πιο αισχρό τρόπο η υποτίμηση του απλού και αγνού ψηφοφόρου και η ταύτιση του με τα επώνυμα λαμόγια .Αναρωτιέμαι… το Κ.Κ.Ε υποθέτω ότι συμμετέχει στις εκλογές προσπαθώντας να ανεβάσει τα ποσοστά του.Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι κατά κάποιο τρόπο το επιτυγχάνει τότε από που θα προκύψουν οι νέοι ψηφοφόροι; θα κοπούν από τον τοίχο;προφανώς από άλλα κόμματα θα έλθουν και πολλοί από το ΠΑΣΟΚ ,αλλά τότε δε θα είναι τα λαμόγια και το κακό ΠΑΣΟΚ .. αφού ήλθαν (που ποτέ δεν θα έλθουν) σε εμάς αυτοί είναι καλοί.Είναι όντως για γέλια αυτή η λογική και κανένα σοβαρό άνθρωπο δεν πείθει. Εγώ πάντως άλλο φοβάμαι .Αυτό που διατυπώνεται σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας σας.Θα παραδώσουν αμαχητί η Συμμορία των Τριών (Ν.Δ ,ΠΑΣΟΚ ,ΔΗΜΑΡ)και οι κάθε είδους συνοδοιπόροι τους(βλέπε Κ.Κ.Ε,Οικολόγοι και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι) την εξουσία;
    Αρχίζω και ανησυχώ λίγο(Εξάλλου οι χούντες δεν επιβάλλονται μόνο με τανκς ..υπάρχουν και μοντέρνοι μέθοδοι)
    Αυτή την ανησυχία θέλω να εκφράσω ουσιαστικά με αυτή μου την παρέμβαση..Θα παραδώσουν την εξουσία η θα έχουμε παρατράγουδα;

    1. Aγαπητέ φίλε, ξέρεις τι σημαίνει να έχεις την κουτάλα 30 χρόνια και μια ωραία πρωϊα, ξαφνικά να σου την πάρουν;
      Υπάρχουν κάποιοι, ακόμα και στο Μεγανήσι, που συμπεριφέρονται λες και η αιρετή θέση τους είναι ισόβια, λες και διαχειρίζονται το μαγαζί τους κι όχι δημόσιο χρήμα και αγαθά. Μάλιστα είναι πασίγνωστο και στους πιο αδαείς ότι όλοι αυτοί έχουν συγχωνευτεί, δύο σ΄ένα, πως λέμε σαμπουάν και κοντίσιονερ μαζί; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (το καλό) εις σάρκα μία, με κουμπάρους αλλού την ΔΗΜΑΡ και στο Μεγανήσι το ΚΚΕ (ω τί αντίφασις!).
      Τώρα, για να έρθω και στην ερώτησή σας, εάν θα παραδώσουν την εξουσία! Το θέμα το έθεσα σε υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μου δόθηκε η ευκαιρία και πρόσφατα. Η απάντηση που πήρα ήταν κατηγορηματικά καταφατική. Δεν πρέπει να φοβίζουμε τον κόσμο, κανείς δεν μπορεί ν’ ανακόψει αποφασισμένο λαό να πάρει την εξουσία!
      Η προπαγάνδα και η πόλωση θα οξυνθούν, είναι το τελευταίο καταφύγιο του συστήματος στην προσπάθειά του να διασωθεί…
      Και κάτι άλλο, οι ηγεσίες από πάνω των κομμάτων, δεν έχουν άραγε αντιληφθεί ότι από κάτω ο λαός έχει “σπάσει” τα σύνορα κι έχει ενωθεί κάτω από την εξαθλίωση που του επιβάλλουν;

  2. Τι λέτε ρε παιδιά τώρα και μου φτιάχνετε το Σαββατοκύριακο. Υπάρχει ακόμα ελπίδα ν΄αλλάξουν τα πράγματα. Άλλωστε το είχε πει και ο Θ. Μαργαρίτης, ο φαν της ιταλικής αριστεράς που “έκανε καλύτερα τις δουλιές από τη Δεξιά”, στο κεντρικό δελτίο του MEGA στις 20/6/2012: «Η ΔΗΜ.ΑΡ είναι η αντιμνημονιακή συνιστώσα της κυβέρνησης»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights