
Σε νέα «σφαγή» των μικρομεσαίων προχωράει το «εκσυγχρονιστικό» οικονομικό επιτελείο με «λαιμητόμο» φόρων στα μεσαία εισοδήματα. Με πρόσχημα το αφορολόγητο για τα τέκνα η κυβέρνηση αλλάζει προς το χειρότερο την κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα. Με συντελεστή 45% θα φορολογούνται εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τέτοια μέτρα εκτός των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι δεν περνάνε από τη βουλή. Η ΚΟ της ΝΔ βράζει εναντίον του διδύμου Στουρνάρα-Τσακλόγλου που είναι οι εμπνευστές του φορολογικού νομοσχεδίου.
Τουλάχιστον 15 γαλάζιοι βουλευτές δηλώνουν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το φορολογικό εάν δεν αποσυρθεί και δεν επανασχεδιαστεί ώστε να είναι «δίκαιο και εργαλείο ανάπτυξης όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά.»
Ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν και στους άλλους κυβερνητικούς εταίρους με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διαμηνύουν στο Οικονομικό επιτελείο: «βρείτε 151 βουλευτές να το ψηφίσουν! Εμάς ξεχάστε μας.»
Συνέχεια στη ιστοσελίδα newpost.gr