Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Ιανουαρίου 2021

Ευθύνες σε Υπουργείο, Περιφερειακό Διευθυντή, Προϊστάμενο Λευκάδας και βουλευτή καταλογίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα στο Νηπιαγωγείο του Νυδριού

Μάλιστα  9 βουλευτές του, υπέβαλλαν και σχετικό ερώτημα στην βουλή. Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας, και πιο κάτω και την ερώτηση των βουλευτών.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στο Νυδρί
“Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί ανά την επικράτεια πολυάριθμα περιστατικά στοχοποίησης και εκφοβισμού εκπαιδευτικών από εξωσχολικούς ακροδεξιούς κύκλους, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις κατέληξαν σε ΕΔΕ από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό έλαβε χώρα στη Λευκάδα με αφορμή το σχολικό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όπου νηπιαγωγός που υπηρετεί στο 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου, καθώς και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, μετακινήθηκαν από το σχολείο τους έως ότου διενεργηθεί ΕΔΕ για το θέμα, έπειτα από καταγγελίες από μεμονωμένους γονείς παιδιών που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο και ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής (χωρίς να έχει διερευνήσει τι έχει συμβεί), για δήθεν “αντεθνικές” πρακτικές της εκπαιδευτικού, που δεν τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών, εν όψει της εθνικής γιορτής.

Το ζήτημα ανακινήθηκε από τοπικούς, εθνικιστικούς, ακροδεξιούς κύκλους, που έφτασαν μάλιστα στο σημείο να στείλουν επιστολή σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος.

Επειδή η εκπαιδευτικός λειτούργησε σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα που ισχύουν για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στα πλαίσια υλοποίησης των προγραμμάτων του Υπουργείου για τη διαπολιτισμική αγωγή και κατά συνέπεια, δεν συνέτρεξε κανένας λόγος για ΕΔΕ, πολύ δε περισσότερο για προκαταρκτική «τιμωρητική» αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών και απομόνωσή τους από την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα.

Επειδή η ωμή πολιτική παρέμβαση στο ρόλο, το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών που πασχίζουν -ως οφείλουν- να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού της διαφορετικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, από εξωθεσμικούς και εξωσχολικούς κύκλους, με πρακτικές που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας.

Επειδή δεν νοείται εν έτει 2012 νέο “κυνήγι μαγισσών” αυτή τη φορά στο πρόσωπο εκπαιδευτικών που διώκονται, τρομοκρατούνται και στοχοποιούνται επειδή ασκούν ευσυνείδητα το ρόλο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία.

Επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία από τον έλεγχο και τη χειραγώγηση που επιχειρούν να της ασκήσουν φασιστικές οργανώσεις -αυτόκλητοι θεματοφύλακες της “ελληνικότητας”- που σπείρουν το μίσος, την ξενοφοβία, το ρατσισμό και επιχειρούν να δηλητηριάσουν τις παιδικές ψυχές μέσα στα σχολεία.

Επειδή με την ανοχή και τη σιωπή από την ηγεσία του Υπουργείου υποθάλπονται και παροτρύνονται παρόμοιες πρακτικές.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σκοπεύει να παρέμβει ώστε να παύσει η ΕΔΕ εναντίον της εκπαιδευτικού που υπηρετεί στο 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου Λευκάδος και να επανέλθουν η εκπαιδευτικός και η Προϊσταμένη της στο σχολείο τους;

Τι μέτρα θα πάρει προκειμένου αφενός να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν δραστικά παρόμοια φαινόμενα παρεμβάσεων από εξωθεσμικούς παράγοντες στο εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία της χώρας και αφετέρου να προστατευτούν οι εκπαιδευτικοί από πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης;”

Οι ερωτώντες βουλευτές                                                      

Αναστάσιος (Τάσος) Κουράκης

Ιωάννης Αμανατίδης

Απόστολος Αλεξόπουλος

Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά

Έφη Γεωργοπούλου

Παναγιώτα Δριτσέλη

Μαρία Κανελλοπούλου

Γιώργος Πάντζας

Θεανώ Φωτίου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Tραγική, επισφαλής και επικίνδυνη η λειτουργία του Νοσοκομείου Λευκάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων

Την  Τετάρτη 29/10 2014 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων.  Ενημερώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου για τα σοβαρά προβλήματα  του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *