Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Απριλίου 2024

Επίδομα θέρμανσης: ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις – Η διαδικασία

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το απόγευμα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων η ηλεκτρονική εφαρμογή για το επίδομα  θέρμανσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας capital.gr, την Τετάρτη υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται  τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά όρια των δικαιούχων.

Παράλληλα ορίζεται η διαδικασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν προκύψει με τους φορολογούμενους που εντός του 2012 μετακόμισαν σε πιο κρύες περιοχές και δικαιούνται υψηλότερο επίδομα σε σχέση με την κατοικία που αναγράφεται στην φετινή φορολογική δήλωση καθώς και αυτούς που μεταβλήθηκε επί τα χείρω η περιουσιακή τους κατάσταση.

Ειδικότερα, στην υπουργική απόφαση συμπεριελήφθη ειδική πρόβλεψη που δίνει τη δυνατότητα στις δυο αυτές κατηγορίες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά υπεύθυνη δήλωση στην ΓΓΠΣ για την αλλαγή των στοιχείων τους ώστε να λάβουν το επίδομα.

Η διαδικασία

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από σήμερα το απόγευμα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και να επιλέγουν την εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης.

Κατά την είσοδο τους θα συμπληρώνουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και το κωδικό που περιλαμβάνεται σε οποιοδήποτε από τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας.

Κατόπιν θα συμπληρώνουν τα στοιχεία για το εισόδημα του 2011, τα τετραγωνικά της κύριας κατοικίας τους και τα στοιχεία της απόδειξης αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης.

Η ΓΓΠΣ θα διασταυρώνει τα στοιχεία και στη συνέχεια θα πιστώνει το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

ΠΗΓΗ : econews.gr

Σχετικά

Update: Στη Γ΄ ζώνη η Λευκάδα για το επίδομα θέρμανσης. Ποια είναι τα πλαφόν κατανάλωσης και επιστροφής φόρου για τη Λευκάδα

Ποιοι και πότε θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης – Τα κριτήρια

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights