Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιανουαρίου 2021

Αλέκα Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπι της δραχμής

«Με ερείπια και με λαό εξαθλιωμένο» θα έλθει κάποια στιγμή η ανάπτυξη εκτίμησε κατά την ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. 

Όπως είπε, επί 30 χρόνια «ζούσαμε την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυριάρχησε στο πολιτικό σύστημα και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 παραμόρφωσε την πραγματική αντιπαράθεση στην οικονομία». Σύμφωνα με τη γγ του ΚΚΕ, τώρα πλέον η αντιπαράθεση είναι μεταξύ της ΝΔ και των δορυφόρων της και του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του.

Υποστήριξε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διευκολύνει το δανεισμό. «Μα είναι δυνατό όταν είσαι μέσα στην ΕΕ να έχεις ποτέ τη δυνατότητα της δημοσιονομικής ευελιξίας;», αναρωτήθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή».

ΠΗΓΗ : voria.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *