Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Φεβρουαρίου 2023

Σε ενάμιση χρόνο οι έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο

Με βάση το γεγονός ότι το κέρδος της χώρας-παραγωγού ισούται με το 55% έως 65% της τρέχουσας τιμής και αν υπολογίσει κανείς ότι η σημερινή τιμή ανά βαρέλι πετρέλαιο είναι μεταξύ 80 και 90 δολαρίων, τότε τα κέρδη της χώρας από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου θα μπορούσαν να είναι ενάμισι εκατομμύριο δολάρια την ημέρα.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει την έναρξη εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων η οποία τοποθετείται μετά από ένα διάστημα 18 μηνών οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία που ξεκίνησε πρόσφατα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τις έρευνες και την αδειοδότηση των εταιρειών για γεωτρήσεις και εκμετάλλευση.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος μιλώντας στο “Έθνος” λέει ότι σύντομα η χώρα θα μπει στο χάρτη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών “φωτογραφίζοντας” το Ιόνιο και την ηπειρωτική Δυτική Ελλάδα ως τις περιοχές όπου αναμένεται σε ενάμισι χρόνο (αν όλα πάνε καλά) να ξεκινήσουν οι πρώτες έρευνες.
Ήδη εκτός από την περιοχή του Πρίνου έχουν “προκριθεί” για άμεσες έρευνες τόσο η ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Καβάλας, η περιοχή της Επανομής και η θαλάσσια περιοχή του Κατάκολου .

ΠΗΓΗ: newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights