Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Ιουνίου 2020

Εισπράττει από τα παρακρατηθέντα το Μεγανήσι

Έναντι της δόσης έτους 2012 στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους –

Από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών» (Νο 158), κατανέμεται το ποσό 35.000.000,00 €, στους δικαιούχους Δήμους της χώρας, έναντι του συνολικού ποσού της δόσης έτους 2012, για την εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς.

Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού της τέταρτης (Δ΄) από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν για τον ανωτέρω σκοπό.

Το ποσό που αναλογεί στον κάθε δήμο διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων τους. Με απόφαση όμως των οικείων δημοτικών συμβουλίων, υπάρχει η δυνατότητα τα αποδιδόμενα ποσά να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητές τους και έργα.  Όμως στις περιπτώσεις Δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που τους αποδίδονται διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους.

ΠΗΓΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Mε αναπληρωτές καλύπτει και την Ειδική Αγωγή στην Λευκάδα το Υπουργείο Παιδείας – Οι τελευταίες εξελίξεις για το Μεγανήσι

Πέντε αναπληρωτές δασκάλους Ειδικής Αγωγής και έναν νηπιαγωγό στέλνει στην Λευκάδα  το Υπουργείο Παιδείας.  Πιο συγκεκριμμένα: Το Υπουργείο Παιδείας και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *