Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιανουαρίου 2021

Καταργούνται 6 στις 10 οργανικές θέσεις στην Αυτοδιοίκηση

Αυτό προκύπτει από μια πρώτη δειγματοληπτική ανάλυση των στατιστικών δεδομένων που αφορούν πραγματικά στοιχεία 58 νομικών προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι υπόλοιπες κενές οργανικές θέσεις δεν καταργούνται καθώς πρόκειται για πραγματικές θέσεις οι οποίες δεν μπορούν μεν να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις, αλλά καλύπτονται με συμβασιούχους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε συνολικά 58 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων  τα οποία αφορούν 1 Περιφέρεια, 30 Δήμους και 27 Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Τ.Α.

Στα επίμαχα σχέδια προβλέπεται η κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει. Από το σύνολο των 58 αποφάσεων, το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 61,67%, ενώ το ποσοστό διατήρησης στο 38,33%. Το σύνολο των θέσεων που καταργούνται είναι 3.090.

Τα επίμαχα σχέδια αποφάσεων διαβιβάζονται άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή.

Στη συνέχεια θα πάρουν το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Αφού δημοσιευθούν θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία αναπροσαρμογής των Οργανισμών  Εσωτερικής λειτουργίας των ΟΤΑ.

ΠΗΓΗ : localit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *