Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιουνίου 2024

Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Μεγανήσι κ. Αικ. Καββαδά. Η επιστολή παραίτησής της στο ΔΣ του δήμου Μεγανησίου

Καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους επικαλέστηκε η κ. Καββαδά στην παραίτησή της, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επόμενες δημοτικές εκλογές –

Προς τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Ζαβιτσάνο

Κύριε δήμαρχε,

σας ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση της δημοτικής συμβούλου και από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και να μη διεκδικήσω το δημαρχιακό αξίωμα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η απόφασή μου εδράζεται σε καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Ο γιος μου μπαίνει στην εφηβεία, ενώ παράλληλα οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του συζύγου μου πολλαπλασιάστηκαν και είναι η σειρά μου τώρα να τον στηρίξω στις επιλογές του. Διαπιστώνω λοιπόν ότι είναι ουσιαστικά δύσκολο να βρίσκομαι στο Μεγανήσι διαρκώς, όπως απαιτούν οι ανάγκες που απορρέουν από τον ρόλο μου.

Δεδομένου ότι προτεραιότητα για μένα έχει η οικογένειά μου, γνωρίζετε όλοι, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, ότι υπηρέτησα με την ψυχή μου την Tοπική Aυτοδιοίκηση τόσο σε επίπεδο νομού όσο και επίπεδο δήμου Μεγανησίου τα τελευταία χρόνια χωρίς εκπτώσεις  στις αρχές στο ήθος και τις αξίες μου. Προσπάθησα να δώσω ό,τι καλύτερο στον τόπο και στους συμπολίτες μου προασπίζοντας συνεχώς το δημόσιο συμφέρον και τη νομιμότητα. Ελπίζω να υπήρξα αντάξια της εμπιστοσύνης που μου έδειξε ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Τονίζω ότι βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση για ελάχιστους ψήφους. Από πολλούς ίσως χαρακτηρίστηκα ρομαντική ιδεαλίστρια και χαίρομαι γιατί για μένα προσωπικά αποτελεί προτέρημα ν’ ανήκει κάποιος στους ελάχιστους εναπομείναντες οραματιστές μιας ιδεατής κοινωνίας. Ίσως κάποιους άλλους να μην τους ικανοποίησε η μη αποδοχή από μέρους μου του ρόλου του “εισαγγελέα” ή του “δικηγόρου” για μεμονωμένα συμφέροντα. Όλες οι ενέργειες και οι πράξεις μου αφορούσαν και θα αφορούν όλο το νησί, όλους τους δημότες χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, χωρίς ίχνος προσωπικού συμφέροντος, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την επιθυμία να προσφέρω ανιδιοτελώς ό,τι μπορώ στον τόπο μου. Σε κάθε περίπτωση είμαι καλά με τη συνείδησή μου. Έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, διατηρώντας το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού αμείωτο με όποιο κόστος ή κακόβουλα σχόλια.

Οφείλω όμως μέσα από την εμπειρία που απέκτησα να καταθέσω δημοσίως την άποψή μου για την προοπτική του νησιού. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το διχαστικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στον τόπο θα οδηγήσει σε πολλαπλά αδιέξοδα στο προσεχές διάστημα. Είναι ανάγκη να δρομολογηθούν από τώρα οι διεργασίες για τη συγκρότηση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου μακριά από κομματικές ταμπέλες και προσωπικές βεντέτες, το οποίο θα μπορεί  να κρατήσει το δήμο όρθιο, να ανταποκριθεί στις πολλές δοκιμασίες που θα επιφέρει για την Tοπική Aυτοδιοίκηση η παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Ο μικρός μας δήμος δεν έχει την πολυτέλεια των συγκρούσεων, γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος να γίνει παράρτημα του δήμου Λευκάδας και να χαθεί η αυτονομία και η ταυτότητά μας. Σε μια τέτοια προσπάθεια βέβαια απαιτείται αυτοκριτική, ηρεμία, διορθωτικές κινήσεις και λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος και κυρίως συλλογικότητα. Σ΄ ένα τέτοιο ενωτικό εγχείρημα -το οποίο εύχομαι να υπάρξει- θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις,  χωρίς επαναλαμβάνω να είμαι εκ νέου υποψήφια. Θα είμαι πάντα στη διάθεση όλων για να βοηθήσω όπου και όπως μπορώ.

Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτησή μου. Παράλληλα εκφράζω την επιθυμία μου να αναγνωστεί η δήλωσή μου αυτή στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία.

Αικατερίνη Καββαδά

Σχετικά

23/10/2012: «Ακέφαλη» η δημοτική παράταξη «Πρώτα το Μεγανήσι». Xωρίς οργανωμένη αντιπολίτευση ξανά το δημοτικό συμβούλιο μετά την παραίτηση της κ. Καββαδά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

6 Σχόλια

  1. Αγαπητέ φίλε, αφού όπως λέτε δεν αναφέρεται κάτι κακό στο σχόλιό σας, βγείτε επώνυμα να μας το υπογράψετε, εκτός εάν φοβάστε. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί, αφού δεν υπάρχει πρόβλημα, πρέπει εμείς ν’ αναλάβουμε το βάρος της δικιάς σας δήλωσης. Αρκετά δεν τραβάμε λέγοντας την δική μας…;

 1. Eγώ προσωπικά μένω σε αυτό:

  ”Ο μικρός μας δήμος δεν έχει την πολυτέλεια των συγκρούσεων, γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος να γίνει παράρτημα του δήμου Λευκάδας και να χαθεί η αυτονομία και η ταυτότητά μας”

  Ο νοών…νοείτω.

  Κάλη επιτυχία κ.Καββαδά, στα επόμενα επαγγέλματικά σας βήματα.
  Δυστυχώς οι ευκαίριες όσο γρήγορα έρχονται, ακόμη πιο γρήγορα εξαφανίζονται.
  Μερικοί δεν κάταλαβαν, θα πούν στο μέλλον.
  Το παρελθόν όμως δεν γυρίζει πίσω.
  Το μέλλον το φτιάχνουμε μόνοι μας.

 2. Οσοι γνωριζουμε την κυρια Καβαδα καλα μπορουμε ευκολα ν αντιληφθουμε τους πραγματικους λογους της παραιτησης της,ουδεις αναντικαταστατος,ο συνδυασμος ,δεν ειναι προσωποκεντρικος αλλα συλλογικος,ολα τ αλλα ειναι απλα για καταναλωση

 3. ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΚΑΒΒΑΔΑ , ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ,
  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?
  ΑΠΑΞΙΩΣΗ Η ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ?

  1. Αγαπητέ φίλε,
   η κ. Καββαδά έκανε τις επιλογές της και θα κριθεί από την Μεγανησιώτικη κοινωνία. Για μας δεν συντρέχει κανένας λόγος να κρίνουμε την απόφασή της αυτή. Την ίδια τακτική ακολουθούμε για όλους τους αποχωρήσαντες δημοτικούς συμβούλους.Εμάς μας απασχολούν εκείνοι οι οποίοι είναι εν ενεργεία και με τις αποφάσεις τους καθορίζουν το μέλλον των παιδιών μας και το δικό μας, όπως λ.χ το λιμάνι Βαθιού, το νερό, τα σκουπίδια κ.α. Η κ. Καββαδά πέρασε, προσπάθησε, πιθανόν απαγοητεύτηκε, βαρέθηκε ή δεν ξέρουμε τι άλλο, βάσει της δικής μας λογικής δεν έχουμε να τις προσάψουμε κάτι. Όταν περάσει λίγος χρόνος, πιθανώς να αποκτήσουμε πιο ολοκληρωμένη γνώμη όλοι μας για την σύντομη παρουσία της στα Μεγανησιώτικα δρώμενα.
   Ψύχραιμα λοιπόν σκεπτόμενοι δεν καταλογίζουμε αρνητικά την παρουσία της, σε πολλά πράγματα(βλέπε λ.χ. ΕΥΔΑΠ,Βιολογικοί,ΣΜΑ,Λιμάνι κ.α), βοήθησε να΄ χουν καλύτερη αντιμετώπιση, ή να το πούμε αλλιώς ειδικά στα κρίσιμα 2 πρώτα χρόνια με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ η παρούσα δημοτική αρχή δεν πέρασε όσα θα ήθελε να περάσει, υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, υιοθέτησε προτάσεις και δράσεις που πριν απέρριπτε ή δεν συζητούσε καν, “στρογγύλεψε” κάποια, και να ‘στε βέβαιος ότι ήθελε πολλά…

   Μην ψάχνετε άλλη εξήγηση, εκτίθεστε χωρίς λόγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights