Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Οι θεσμικές παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ στον «Καλλικράτη 2» για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους (προσλήψεις, Δημοτική Αστυνομία)

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) υπέβαλε το πρώτο πακέτο των προτάσεων της για την βελτίωση του προγράμματος «Καλλικράτης».

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να υποβληθεί το δεύτερο πακέτο προτάσεων στο οποίο και θα συμπεριλαμβάνονται οι προτάσεις που θα καταθέσουν οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων.

Συνολικά οι θεσμικές παρεμβάσεις που προτείνονται στο πρώτο πακέτο ανέρχονται στις 45. Εμείς απομονώσαμε αυτές που αφορούν τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους κάτω των 5.000 κατοίκων:

α) Να καταργηθεί η αναλογία 1/5 στις προσλήψεις

β) Η δυνατότητα πρόσληψης εποχικών από δίμηνο να γίνει εξάμηνο

γ) Να προβλεφθεί αυξημένη μοριοδότηση της εντοπιότητας

δ) Να εξαιρεθεί από τους περιορισμούς της αναλογίας 5 προς 1 που αφορά στις προσλήψεις στο δημόσιο και ΟΤΑ, η πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών έτσι ώστε να στελεχωθούν και να υπάρξουν πιστοποιημένα δημοτικά αστυνομικά τμήματα, όπως προβλέπεται από το άρθ.3 του Ν.3731/08, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων.

ΠΗΓΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Εδώ δεν έχουμε στο Δήμο μας
    ΑΤΜ ΤΡΑΠΕΖΗΣ, Λιμενικό σταθμό (Μαρίνα έχουμε),αρκετό προσωπικό Αστυνομίας.
    Πλάκα θα έχουμε να συζητάμε για Δημοτική Αστυνομία.

    1. Κάποιοι από καιρό ζεσταίνονται να πιάσουν την…καρέκλα. Προετοιμαζόμαστε και στα συμβούλια με τα θέματα περί αστυνομίας…δεν το καταλάβατε; Πως θα γλυτώσουν τά κότολα οι γριές από τους επίδοξους κλέφτες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.