Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Μεγανησίου: Παρουσίαση Περιφερειακού Οδικού Δικτύου ΒΑΘΥ-ΚΑΤΩΜΕΡΙ-ΑΘΕΡΙΝΟΣ

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 στο κατάστημα Γιωργίου Πολίτη «Γάντζου», θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση για την προτεινόμενη χάραξη του περιφερειακού οδικού δικτύου Βαθύ – Κατωμέρι – Αθερινός. Πληροφορίες και σχετικό υλικό εδώ.

Φωτ.: Δήμος Μεγανησίου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στα χέρια της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής η απόφαση στήριξης των δικηγόρων της από το Δήμο Μεγανησίου

Στα χέρια της Πανελλήνιας Συντονιστικής  Επιτροπής κατά του Χωροταξικού των Ιχθυοκαλλιεργειών βρίσκεται πλέον η απόφαση στήριξης των δικηγόρων της από […]

1 Σχόλιο

 1. Με την μαθηματικά αποδεκτή μέθοδο της «εις άτοπο απαγωγής» είναι προφανές ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου Κατωμερίου.
  Συνεχίζοντας την πολιτική των προσωπικών επιλογών και παρακάμπτοντας την επιστημονική μελέτη ή προκαταλαμβάνοντας την (η ίδια προσπάθεια άλλωστε έγινε στα σχέδια πόλεως και στους βιολογικούς και με το ίδιο επιχείρημα : τώρα υπάρχει χρηματοδότηση) και μάλιστα σε αντίθεση με ότι ορίζει ο νόμος.
  Δηλαδή, ενώ είναι γνωστό ότι την όποια επέκταση σχεδίου πόλεως την καθορίζει το ΣΧΟΑΠ (επιστημονική εργασία με προϋπόθεση διαβούλευσης), χωρίς να έχει γίνει κάτι τέτοιο κατά ομολογία τους και αυθαίρετα ταυτίζουν τα όρια του περιφερειακού δρόμου με τα όρια του σχεδίου πόλεως.
  Όταν μάλιστα σε συνάντηση στην Αθήνα για τα σχέδια πόλεως απευθυνόμενος ο Κος Δήμαρχος προς τον μελετητή του ΣΧΟΑΠ τον ρώτησε αν έχει δεχτεί από τον ίδιο κάποια παρέμβαση, ώστε να γίνει φανερή η δήθεν αμεροληψία της όλης διαδικασίας.
  Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας δηλαδή.
  Κάνοντας λοιπόν την προσωπική επιλογή της Χάραξης του περιφερειακού, ο Κος Δήμαρχος επέλεξε, για να βρει ο περιφερειακός έξοδο στο δρόμο του Αθερινού, να απαιτείται η κοπή σχεδόν στη μέση δύο ή τριών οικοπέδων και να καταστρέφει την ράμπα εισόδου στο υπόγειο μιας κατοικίας με προφανή τη σθεναρή αντίσταση των ιδιοκτητών με κάθε νόμιμο μέσο (Θα ριχτούν τότε οι ευθύνες της μη κατασκευής στους ιδιοκτήτες;) αντί να επιλεγεί η πολύ οικονομικότερη αλλά και με ελάχιστες επεμβάσεις σε οικόπεδα επιλογή της σύνδεσης με τον υλοποιημένο δρόμο Μάνη τα γράβαλα.
  Γιατί άραγε προσβάλλεται για άλλη μια φορά η κοινή λογική;
  Μας αναγκάζει ν΄αναρωτηθούμε ποιους εξυπηρετεί αυτή η επιλογή της χάραξης του περιφερειακού Κατωμερίου και μάλιστα πολύ περισσότερο γιατί ταυτίζεται με την επέκταση του σχεδίου πόλεως;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.