Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2019

Γιώργος Χατζημαρκάκης: “Αξίζουν έπαινο οι άνθρωποι του Τουρισμού στην Ελλάδα”

Βρυξέλλες 27.09.2012

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2012, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, επαίνεσε την ελληνική τουριστική βιομηχανία καθώς «είναι ένας από τους κυρίαρχους συντελεστές, καθώς με την συμβολή του επηρεάζει την ανάπτυξη της θετικής εικόνας της Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.”

“Οι έλληνες που απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας, ιδιαίτερα μέσω της παραδοσιακής φιλοξενίας που προσφέρουν: “Με αφορμή την σημερινή ημέρα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς  τους ανθρώπους για την σκληρή εργασία που προσφέρουν. ”

Δεδομένου ότι ο τουρισμός ήταν πάντα ένας σημαντικός παράγοντας για την ελληνική οικονομία, ο Γ. Χατζημαρκάκης καλεί  για μια εθνική πρωτοβουλία, με σκοπό να προετοιμαστεί μια ε πιτυχημένη σεζόν για το 2013 :” Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε εκ νέου ένα από τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας.”

Ο ευρωβουλευτής δεσμεύεται να υποστηρίξει και να ανυψώσει την ευρωπαϊκή προτίμηση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, κάτι που επισημαίνει και σε επιστολή – πρόσκληση που απευθύνει στην Ελληνίδα Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Να σημειωθεί πως ο κ. Χατζημαρκάκης τον περασμένο Οκτώβριο οργάνωσε ένα συνέδριο στις Βρυξέλλες μαζί με τον Επίτροπο της ΕΕ κ. Dalli, για τον τουρισμό υγείας, ενώ τον Ιούνιο του 2012 ίδρυσε τον κύκλο ευρωβουλευτών “Φίλοι της Ελλάδας.” Η πρώτη πρωτοβουλία αυτής της κίνησης ήταν να προσκαλέσουν και να παρακινήσουν τον κόσμο να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα ενώ προγραμματίζει μια σειρά δράσεις για την επόμενη περίοδο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Aνακοίνωση-καταγγελία του Σωματείου ΠΟΕ-ΟΤΑ για την κατάσταση στο ΓΝ Λευκάδας

Καταγγέλλουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ως απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, των συντεταγμένων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *