Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιουλίου 2021

Γιώργος Χατζημαρκάκης: “Αξίζουν έπαινο οι άνθρωποι του Τουρισμού στην Ελλάδα”

Βρυξέλλες 27.09.2012

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2012, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, επαίνεσε την ελληνική τουριστική βιομηχανία καθώς «είναι ένας από τους κυρίαρχους συντελεστές, καθώς με την συμβολή του επηρεάζει την ανάπτυξη της θετικής εικόνας της Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.”

“Οι έλληνες που απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας, ιδιαίτερα μέσω της παραδοσιακής φιλοξενίας που προσφέρουν: “Με αφορμή την σημερινή ημέρα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς  τους ανθρώπους για την σκληρή εργασία που προσφέρουν. ”

Δεδομένου ότι ο τουρισμός ήταν πάντα ένας σημαντικός παράγοντας για την ελληνική οικονομία, ο Γ. Χατζημαρκάκης καλεί  για μια εθνική πρωτοβουλία, με σκοπό να προετοιμαστεί μια ε πιτυχημένη σεζόν για το 2013 :” Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε εκ νέου ένα από τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας.”

Ο ευρωβουλευτής δεσμεύεται να υποστηρίξει και να ανυψώσει την ευρωπαϊκή προτίμηση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, κάτι που επισημαίνει και σε επιστολή – πρόσκληση που απευθύνει στην Ελληνίδα Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Να σημειωθεί πως ο κ. Χατζημαρκάκης τον περασμένο Οκτώβριο οργάνωσε ένα συνέδριο στις Βρυξέλλες μαζί με τον Επίτροπο της ΕΕ κ. Dalli, για τον τουρισμό υγείας, ενώ τον Ιούνιο του 2012 ίδρυσε τον κύκλο ευρωβουλευτών “Φίλοι της Ελλάδας.” Η πρώτη πρωτοβουλία αυτής της κίνησης ήταν να προσκαλέσουν και να παρακινήσουν τον κόσμο να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα ενώ προγραμματίζει μια σειρά δράσεις για την επόμενη περίοδο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης για την απόφαση του Κυπριακού Κοινοβουλίου: “Ο Δαβίδ στάθηκε επάξια απέναντι στο Γολιάθ”

Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθερων Γιώργος Χατζημαρκάκης έκανε την παρακάτω δήλωση, με αφορμή την απόφαση του Κυπριακού Κοινοβουλίου: Ο Δαβίδ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *