Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουλίου 2021

Ήρθαν τα πρωτοβρόχια

Οι  πρώτες δυνατές βροχές, έπειτα από μεγάλη περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας, έκαναν  την εμφάνισή τους στο  νησί μας με τους περισσότερους να το χαίρονται δεόντως.

Έτσι, από χθές το βράδυ αλλά και από σήμερα το πρωί βρέχει  έντονα στο Μεγανήσι υπό την οπτικοακουστική συνοδεία αστραπών και βροντών. Χαράς ευαγγέλια οι σταγόνες της βροχής, ευλογία για την ταλαιπωρημένη από την υπερβολική ζέστη χλωρίδα και πανίδα του νησιού, που στα διαστήματα της ανάπαυλας των φαινομένων εύκολα μπορεί κανείς να μυρίσει αυτή τη χαρακτηριστική μυρουδιά που αναδύεται μέσα από το βρεγμένο χώμα, θυμίζοντάς μας πιο έντονα την μετάβαση στην εποχή του Φθινοπώρου.

Ευκαιρία για την φύση να ντυθεί ξανά τα γιορτινά της, να φορέσει το καθαρό πράσινο πέπλο της και να μαγεψέζει τους τυχερούς που μπορούν να το απολαύσουν στους  φθινοπωρινούς μήνες. Έπειτα και από αυτήν την βροχή, ανοίγονται και τα πρώτα φύλλα ζύμης για την παραδοσιακή μαριδόπιτα. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

    1. Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοφρόνηση. Παρακαλούμε εσάς κι όλους τους αναγνώστες και φίλους επισκέπτες του Meganisi News να πλαισιώσουν την προσπάθεια που κάνουμε και μπορούν εφόσον το επιθυμούν να μας βοηθούν στέλνοντάς μας τις απόψεις τους, αλλά κι άρθρα που πιστεύουν πως θα βοηθήσουν την προσπάθειά μας αυτή. Νά ΄στε κι εσείς καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *