Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Η μουσική ενώνει όλη την Αριστερά!

Δύο παράλληλοι μουσικοί δρόμοι διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος συνάντησε για πρώτη φορά, μουσικά, την σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη.

Το δεύτερο κορυφαίο γεγονός της βραδιάς ήταν η παρουσίαση σε νέα ενορχήστρωση του Θάνου Μικρούτσικου, του έργου “Κατάσταση Πολιορκίας” του Μίκη Θεοδωράκη, που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως αποτύπωμα της ζωής του. Μάλιστα, ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε το παρόν στη μεγάλη βραδιά και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Όμως οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί, αφού εκτός από την κορυφαία μουσική συνάντηση είχαμε και πολιτικές συναντήσεις και μάλιστα πολιτισμένες και με χαμόγελα. Η μουσική κατάφερε να ενώσει και την Αριστερά και να συνυπάρξουν “ειρηνικά” στο ίδιο “πλάνο” η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι αντιπαραθέσεις κρατήθηκαν στην άκρη και ο ήχος της μουσικής καταπράυνε το κλίμα. Μάλιστα, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες τοy gossip-tv.gr, θα δείτε τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο να συνυπάρχουν αλλά και να φωτογραφίζονται χαμογελαστοί στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη, στα καμαρίνια όπου βρέθηκαν για να τον συγχαρούν.

Στη χτεσινή συναυλία με τον τίτλο «Η συνάντηση», έδωσαν επίσης το παρών πολλοί καλλιτέχνες από το χώρο του θεάματος, άνθρωποι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο και χιλιάδες κόσμος που ανυπομονούσε για αυτή την ένωση καλλιτεχνών. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν στο Ηρώδειο ο Αντρέας Μικρούτσικος, ο Σταύρος Ζαλμάς, ο Μανώλης Μητσιάς με τη σύζυγό του, ο πρώην Υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης και πολλοί άλλοι.

ΠΗΓΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ .ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights