Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

“Άδειασε” το Μεγανήσι ο δήμαρχος Λευκάδας. 0,17 € το κυβικό θα πληρώνει ο δήμος Μεγανησίου για το νερό που παίρνει από τη Βαυκερή. Το θέμα θα ξανάρθει στο Δ.Σ. Λευκάδας

Συζητήθηκε τελικά το θέμα της υδροδότησης του Μεγανησίου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας που έγινε τη Δευτέρα 27/8 που αρχικά ήταν να συζητηθεί στις 23 Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε για τους λόγους που σας έχουμε ήδη από καιρό αναλυτικά παρουσιάσει (βλ. εδώ κι εδώ).

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρευρέθη και ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος, ο οποίος κάπου στο μέσον της συζήτησης αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.

Η “απόφαση” (το βάζουμε σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι τελική, δεν ψηφίστηκε, το εξηγούμε στο τέλος) προβλέπει σε γενικές γραμμές τα παρακάτω:

1. Να υδροδοτείται το Μεγανήσι από τη γεώτρηση της Βαυκερής.

2. Κατά προτεραιότητα να αρδεύεται ο κάμπος του Νυδριού.

3. Η διαχείριση της γεώτρησης να γίνεται από το Δήμο Λευκάδας.

4. Τα έξοδα συντήρησης, επισκευών και ρεύματος να καλύπτονται από το Δήμο Μεγανησίου.

5. Κάθε παρέμβαση στη λειτουργία της γεώτρησης να τυγχάνει της άδειας της τοπικής κοινότητας Βαυκερής.

6. Να μπει υδρομετρητής.

7. Το κόστος του νερού για το Μεγανήσι καθορίζεται στα 17 λεπτά το κυβικό.

8. Ο Δήμος Λευκάδας θα διαθέτει το ποσό των 12-15 χιλ. ευρώ ετησίως για έργα στη Βαυκερή επιπλέον των όποιων άλλων δικαιούται.

Ήταν ομολογουμένως κάτι που εξέπληξε. Η πλήρης μεταστροφή του πνεύματος από πλευράς της Δημοτικής Αρχής Λευκάδας ήταν αναπάντεχη με μια απόφαση μακράν ευνοϊκότερη από αυτή που πρότεινε η Επιτροπή που είχε ορίσει ο Δήμος Λευκάδας και αποτελούνταν από δύο Βαυκερίτες (Πάρεδρο και Δημοτικό Σύμβουλο) και τον αντιδήμαρχο του δήμου Λευκάδας κ. Πραξιτέλη Σούνδια.

Αβίαστα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την συγκεκριμένη πρόταση ως «άδειασμα» του δημάρχου Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνου από τον δήμαρχο Λευκάδας και φίλο του κ. Κ. Αραβανή.

Δε μπορεί να επιχαίρει κανείς με την κατάσταση αυτή για το Μεγανήσι, όμως υπάρχει και ένα δίδαγμα στην όλη ιστορία. Όταν οι τοπικές κοινωνίες αφυπνίζονται κι ενώνονται για το καλό του τόπου τους και “μπαίνουν στο παιχνίδι”, πετυχαίνουν αυτά που πολιτικάντικα και με αρκετή ειρωνία τους λένε, ότι είναι δήθεν αδύνατα ή πολύ ρομαντικά.

Πάντως η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ, αφού η Επιτροπή θα διευρυνθεί με την παρουσία νομικού (ειπώθηκε και από την αντιπολίτευση ότι η πρόταση αν καταλήξει σε απόφαση δεν στέκει νομικά και μπορεί να προσβληθεί) και η διευρυμένη Επιτροπή θα θέση εκ νέου την επικαιροποιημένη πρότασή της για τη σύμβαση στο Δ.Σ. Λευκάδας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ [ Κ.ΚΟΝΙΔΑΡΗ .ΚΑΙ Β.ΣΤΡΑΓΑΛΙΝΟ ]Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ.ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΡΑΒΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΥΚΕΡΙΤΙΣΑ [ΒΡΕΤΤΟΥ ]Η ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ ΣΟΥΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΥΔΡΙΩΤΙΣΣΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΒΑΥΚΕΡΗ [ΣΠΡΟΓΙΑΝΕΝΑ] ΣΥΝ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ .ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΝΥΔΡΙΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΥΚΕΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ .ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΠΟΙΟ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights