Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το “ψάρι του Αγίου Βησσαρίωνα” εμφανίστηκε σήμερα στο Βαθύ

Ένα ξεχωριστό και σημαδιακό γεγονός συνέβη και σήμερα στο λιμάνι στο Βαθύ Μεγανησίου. Το “ψάρι του Αγίου Βησσαρίωνα” έκανε σήμερα την εμφάνισή του …κάνοντας τη βόλτα του μέσα στο λιμάνι.Συνέβαινε κάθε 15 Σεπτέμβριου για παρά πολλά χρόνια! Τα “ψάρια του Αγίου Βησσαρίωναέμπαιναν στο λιμάνι του Βαθιού την ώρα της Θείας Λειτουργίας ανήμερα του Αγίου Βησσαρίωνα που είναι και ο πολιούχος του Μεγανησίου, περνούσαν δίπλα από την εκκλησία και άρχιζαν να κάνουν κύκλους στο λιμάνι! Πριν ακόμη τελειώσει η Θεία Λειτουργία, οι ψαράδες έβγαιναν με τα καΐκια τους και τα έπιαναν, γεγονός που θεωρείται καλοτυχία. Ηταν πάντα ..2.. , και το βάρος τους έφτανε ακόμη και τα 20 κιλά!

Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό βίντεο, σημερινό, αλλά και δύο βίντεο του 2010. Εκείνη η ημερομηνία ήταν κατά κάποιο τρόπο “σημαδιακή”, αφού τα “ψάρια του Αγίου Βησσαρίωνα” είχαν εμφανιστεί τελευταία φορά το 2007.

Μεγανήσι, 23 Απριλίου 2010

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Παρέμβαση σε μια συζήτηση (που δεν έγινε) για βιολογική επεξεργασία λυμάτων και μεταφορά σκουπιδιών Μεγανησίου

του Διονύση Καββαδά Στις αρχές Αυγούστου  το Δ.Σ. του Δήμου Μεγανησίου ενέκρινε με τους ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης Μελέτη Περιβαλλοντολογικών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.