Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαΐου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το “ψάρι του Αγίου Βησσαρίωνα” εμφανίστηκε σήμερα στο Βαθύ

Ένα ξεχωριστό και σημαδιακό γεγονός συνέβη και σήμερα στο λιμάνι στο Βαθύ Μεγανησίου. Το “ψάρι του Αγίου Βησσαρίωνα” έκανε σήμερα την εμφάνισή του …κάνοντας τη βόλτα του μέσα στο λιμάνι.Συνέβαινε κάθε 15 Σεπτέμβριου για παρά πολλά χρόνια! Τα “ψάρια του Αγίου Βησσαρίωναέμπαιναν στο λιμάνι του Βαθιού την ώρα της Θείας Λειτουργίας ανήμερα του Αγίου Βησσαρίωνα που είναι και ο πολιούχος του Μεγανησίου, περνούσαν δίπλα από την εκκλησία και άρχιζαν να κάνουν κύκλους στο λιμάνι! Πριν ακόμη τελειώσει η Θεία Λειτουργία, οι ψαράδες έβγαιναν με τα καΐκια τους και τα έπιαναν, γεγονός που θεωρείται καλοτυχία. Ηταν πάντα ..2.. , και το βάρος τους έφτανε ακόμη και τα 20 κιλά!

Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό βίντεο, σημερινό, αλλά και δύο βίντεο του 2010. Εκείνη η ημερομηνία ήταν κατά κάποιο τρόπο “σημαδιακή”, αφού τα “ψάρια του Αγίου Βησσαρίωνα” είχαν εμφανιστεί τελευταία φορά το 2007.

Μεγανήσι, 23 Απριλίου 2010

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Έκκληση για οικονομική ενίσχυση της ανακαίνισης του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων στο Κατωμέρι από τον εφημέριο

Σημείωση meganisinews: Οι χορηγίες προς τις εκκλησίες εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος  του χορηγού και τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με τις […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights