Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Απριλίου 2024

Μικροένταση χθες στο «Φανάρι» μεταξύ λουομένων και … «καπεταναίων»

Ένταση, ευτυχώς μικρής κλίμακας και διάρκειας, σημειώθηκε χθες 12/8/2012 μετά τις 13:00 μμ στην παραλία «Φανάρι», όταν κάποια ιστιοπλοϊκά σκάφη παραβίασαν τα όρια πλεύσης και αγκυροβολίας. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού υπερφίαλοι «καπεταναίοι», κυριαρχούμενοι από την ενοικιαζόμενη ματαιοδοξία τους και την υπερβολική τους επίδειξη,  θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή λουομένων, θεωρώντας ότι με το να διαθέτουν κάποια «σανίδα» με πανιά αποκτούν αυτομάτως …νομή και …ιδιοκτησία όπου θέλουν και όποτε θέλουν.

Τα σκάφη (όχι όλα ιστιοπλοϊκά) ήταν, σύμφωνα με τα όσα πληροφορηθήκαμε, στην περιοχή “Φανάρι” γύρω στα πέντε με έξι. Σε κάποια στιγμή, ένα ιστιοπλοϊκό πέρασε τα όρια και άρχισε να μανουβράρει εκεί όπου κολυμπούσαν μικρά παιδιά κι ενήλικες, ενώ το μιμούνταν και άλλα δύο όμοιου τύπου σκάφη. Οι χειριστές των τελευταίων μάλλον κατάλαβαν το τι πάνε να κάνουν και τι κινδύνους εγκυμονούσε η ενέργειά τους, άρχισαν να τραβιούνται σιγά σιγά πίσω από τις σημαδούρες. Ο πρώτος όμως της παρέας, παρά τις αγωνιώδεις παραινέσεις των λουομένων, αλλά και άλλων που βρίσκονταν στην παραλία, συνέχιζε να προκαλεί και έκανε σα να μη συμβαίνει απολύτως τίποτε, ώσπου το θερμόμετρο άρχισε ν’ ανεβαίνει με τους λουόμενους να διαμαρτύρονται και να του φωνάζουν ότι δεν επιτρέπεται τα ιστιοπλοϊκά (όχι της φωτογραφίας) να πλησιάζουν τόσο κοντά, περνώντας κυριολεκτικά πάνω από τις σημαδούρες. Εις μάτην, αφού ο «κύριος» τους «έγραφε» κανονικά και συνέχιζε απτόητος.

Σε κάποια στιγμή κάποιος Μεγανησιώτης που έκανε το μπάνιο του κοντά στο σημείο δεν άντεξε κι αυτός, άρχισε να φωνάζει, ο «καπετάνιος» πότε έκαμε πως δεν άκουγε καλά, πότε έκαμε πως δεν καταλάβαινε ελληνικά και τα συναφή. Ο Μεγανησιώτης δεν …πτοήθηκε και του απεύθυνε το λόγο σε άπταιστα αγγλικά,  αλλά εκείνος  το βιολί βιολάκι. Τελικά ο χειριστής του σκάφους – κατάλαβε φαίνεται ότι και οι «καπεταναίοι» ανήκουν κι αυτοί στην κάστα των κοινών θνητών- είδε ότι δε θέλει και πολύ η ευγένεια να δώσει τη θέση της στην αγένεια διανθισμένη …με  «γαλλικό λεξιλόγιο», άφησε τα «σου, ξου, μου», έκοψε βιαστικά κατά τον κόλπο του Αθερινού, ενώ οι άλλοι δύο άραξαν  πίσω ακριβώς από τις σημαδούρες.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights