Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2024

Στην …αντεπίθεση περνά ο βουλευτής του νομού Θ. Σολδάτος για το νοσοκομείο Λευκάδας

 “Eμείς στη Λευκάδα θέλουμε Νοσοκομείο δικό μας”

Μέρες μετά την ανακοίνωση ότι το Νοσοκομείο Λευκάδας βρίσκεται στη λίστα των περιφερειακών νοσοκομείων του υπουργείου Υγείας που έχουν πληρότητα μικρότερη του 50% και θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο για τη συνένωση νοσοκομείων αναμένουμε ανακοινώσεις και αντιδράσεις από τις τοπικές Αρχές, αλλά ακόμα τίποτα.

Επίσης δέχεται άλλο ένα χτύπημα το Νοσοκομείο Λευκάδας και συγκεκριμένα η παιδιατρική κλινική διότι σύμφωνα με νέες και έγκυρες πληροφορίες τελικά ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς μπόρεσε να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά τη μόνιμη πλέον μετάθεση-απόσπαση του παιδιάτρου στην ΜΕΘ Πατρών.

Ενώ ο κος Μάριος Σαλμάς σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν θετικός στο να γυρίσει ο συγκεκριμένος γιατρός στην παιδιατρική Λευκάδας μάλλον κάτι προέκυψε και άλλαξε γνώμη. Παρά τις έντονες αντιδράσεις τόσο των γιατρών όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο μάλιστα συνεδρίασε εκτάκτως και εξέφρασε δημόσια και προς όλους τους αρμόδιους φορείς την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λευκάδας, κανείς δεν κατάφερε να στηρίξει επί της ουσίας τα παιδιά και την κλινική της Λευκάδας!

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Κατσικόπουλο την ανάκληση της μετακίνησης του παιδιάτρου, ο Διοικητής όμως δεν κάνει πίσω. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ χρειάζεται ο συγκριμένος γιατρός στην ΜΕΘ Πατρών για να μην κλείσει το τμήμα, ένας γιατρός ο οποίος όπως έχουμε αναφέρει δεν έχει καν την αντίστοιχη ειδικότητα.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Κατσικόπουλος ενέκρινε και υπέγραψε την μετακίνηση του συγκεκριμένου ιατρού από την παιδιατρική κλινική Νοσοκομείου Λευκάδας στη ΜΕΘ Πατρών για κάλυψη αμέσων και επιτακτικών αναγκών για τρεις μήνες, ακολούθησαν άλλοι τρεις μήνες και όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει γυρισμός. Είναι προφανές ότι τα «επιχειρήματα» του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στάθηκαν πιο ισχυρά από αυτά της Λευκάδας με αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία του τμήματος. Η συστηματική αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Λευκάδας προφανώς και έχει τους λόγους της.

Συνέχεια στο MYLEFKADA  και στο ρεπορτάζ της Κατ. Μεσσήνη

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights