Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Οκτωβρίου 2021

SOS! Χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο Λευκάδας (που εξυπηρετεί και το Μεγανήσι). 12 μέρες το μήνα μένει χωρίς εφημερεύοντα παιδίατρο

Το νοσοκομείο Λευκάδας έχει κανονικά τρεις παιδιάτρους, οι οποίοι καλύπτουν οριακά τις εφημερίες του μήνα. Αλλά με την απόσπαση του ενός πριν από 8 μήνες, περίπου, 12 απογεύματα και βράδια το μήνα, μένει το νοσοκομείο χωρίς εφημερεύοντα παιδίατρο

Έκκληση να επιστρέψει ο παιδίατρος του νοσοκομείου Λευκάδας από την απόσπασή του στο νοσοκομείο του Ρίου έκαναν χθες κάτοικοι του νησιού, αλλά και η διοικήτρια του νοσοκομείου Λευκάδας, Μ. Μεσήνη.

Ακόμα και χθες το απόγευμα έφτασε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι με εξάνθημα και δεν υπήρχε παιδίατρος να το εξετάσει και η μητέρα έφυγε ωρυόμενη.

Το νοσοκομείο Λευκάδας καλύπτει επίσης και τα νησιά Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό, καθώς και ένα μεγάλο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας.

Το θέμα απασχολεί έντονα τους κατοίκους του νομού Λευκάδας, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος είχε προβεί σε καταγγελία για την απόσπαση του παιδιάτρου στην Πάτρα (15/12/2011).Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι στις 6 Ιανουαρίου 2012 και μετά την κινητοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου για την πρόθεση της 6ης ΥΠΕ να μετακινήσει τον παιδίατρο του νοσοκομείου Λευκάδας στην Μονάδα Εντατικής Παίδων στην Πάτρα, ο υποδιοικητής της ΥΠΕ κ. Λαουδιάς μιλώντας στην ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού και τραχήλου στην Φιλαρμονική είπε:  “Ο παιδίατρος, μετά τις αντιδράσεις σας, δεν θα φύγει από την Λευκάδα ή εαν φύγει θα αντικατασταθεί αμέσως. Εαν δεν έρθει ο αντικαταστάτης του δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του” (βλ. εδώ).

Η υπόθεση έχει και συνέχεια, αφού 6 ημέρες μετά (12/1/2012) επανέρχεται ο Ιατρικός Σύλλογος με νέα καταγγελία αυτή τη φορά, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την μετακίνηση του παιδιάτρου από τη Λευκάδα στην Πάτρα στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσικόπουλο, στην διοικήτρια του νοσοκομείου Λευκάδας κ. Μεσσήνη αλλά και σε μερίδα ΜΜΕ της Πάτρας που συνέτειναν στην απόσπαση του παιδιάτρου (βλ. εδώ).

Η λευκαδίτικη ενημερωτική ιστοσελίδα MYLEFKADA αναφέρει σε ρεπορτάζ της Κατ. Μεσσήνη ότι το Δ.Σ. του νοσοκομείου Λευκάδας (18/7/2012) ζητά την ανάκληση της μετακίνησης του παιδιάτρου:

“Χθες πραγματοποιήθηκε Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να βρεθεί λύση για την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Είναι γεγονός ότι οι απανωτές ανανεώσεις της μετακίνησης του συγκεκριμένου παιδιάτρου έχουν ως αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία του τμήματος. Με μόνο δύο ειδικευμένους γιατρούς το τμήμα δεν μπορεί να καλυφθεί όλο το μήνα, έτσι τα επείγοντα περιστατικά διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών και την επιβάρυνση της υγείας τους. Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου επισημαίνει στο Συμβούλιο ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι το Νοσοκομείο Λευκάδας εκτός από το νησί εξυπηρετεί και το Μεγανήσι, καθώς και τους γύρω Δήμους και κοινότητες της Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικά τώρα που λόγω καλοκαιριού ο πληθυσμός της περιοχής έχει πενταπλασιαστεί και τα παιδιατρικά περιστατικά που προσέρχονται είναι κατά πολύ αυξημένα το Νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και δεν μπορεί να καλύψει τις εφημερίες που χρειάζονται μέσα στο μήνα.. Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να προταθεί στην 6η ΥΠΕ η ανάκληση της μετακίνησης του παιδιάτρου προκειμένου να μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του παιδιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου όλο το μήνα. Η συγκεκριμένη απόφαση εστάλη σε όλα τα κόμματα, στον βουλευτή, όπως επίσης στο Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας. Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία τις απαντήσεις, αντιδράσεις, κινήσεις…. γιατί ΕΣΥ δεν ανήκεις σε κανέναν, είσαι όλων μας!!!!”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση για το νερό από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας (Ηχητικό)

Θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση,  δέχθηκα την παράκληση του δημάρχου Μεγανησίου ν΄αναβληθεί διότι δεν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *