Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Α.Τσίπρας: “Θα μας πλασάρουν την επιστροφή στη δραχμή ως εθνική επιτυχία”! Συνέντευξη στην Realnews

Σκληρή επίθεση του Τσίπρα στην κυβέρνηση –

Χρεοκοπία της χώρας βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα μας παρουσιάσει την επιστροφή στη δραχμή ως εθνική επιτυχία. Επιτίθεται με σφοδρότητα και κατά του Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ότι ακόμα και αν αφήναμε στην τρόικα τον ορισμό του υπουργού Οικονομικών, «τον κ. Στουρνάρα θα βάζανε».Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι για την κυβέρνηση Σαμαρά η αναδιαπραγμάτευση «τελείωσε το βράδυ της 17ης Ιουνίου». Τονίζει ότι οι δανειστές τα έδωσαν όλα «προκειμένου να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και τώρα η Ελλάδα έχει «μια κυβέρνηση που δεν θα ενοχλεί»Ήδη από από τα 11 σημεία του κειμένου της προγραμματικής συμφωνίας, έχουν εγκαταλειφθεί τα 10» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας για την κυβέρνηση Σαμαρά και τονίζει ότι μόνος στόχος των τριών αρχηγών είναι η επιμήκυνση «που μας έδινε η Τρόικα έξι μήνες πριν και την αρνούνταν οι ίδιοι που σήμερα την παρουσιάζουν ως σωτηρία».

Έρχονται νέα χαράτσια – Θα στηρίξουμε όσους δεν έχουν

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί βέβαιη τη λήψη νέων μέτρων: «Χαράτσια, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, και ψαλίδι στις δημόσιες δαπάνες», λέει χαρακτηριστικά.

Τονίζει ότι το κόμμα του θα στηρίξει με κάθε τρόπο «αυτούς που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις διαρκείς απαιτήσεις μια παράλογης και ολοκληρωτικά καταστροφικής πολιτικής» και καλεί τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη να πουν «ποια “κόκκινη γραμμή” σκοπεύουν να βάλουν στις απαιτήσεις της Τρόικα».

Θα ψηφίσουμε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου

Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει τη θέση του ότι η Ελλάδα δεν έχει σήμερα άλλη επιλογή από την «ακύρωση και αντικατάσταση του Μνημονίου από ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης» και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει επί της αρχής την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου.

Στην ερώτηση αν θεωρεί πιθανή την επιστροφή στη δραχμή, ο Αλέξης Τσίπρας λέει πως φοβάται ότι «οι ίδιοι άνθρωποι που πρωί, μεσημέρι, βράδυ ορκίζονται στο ευρώ θα είναι αυτοί οι οποίοι σύντομα θα μας παρουσιάσουν την επιστροφή στη δραχμή ως εθνική επιτυχία». Κι αυτό διότι όπως υποστηρίζει «το ίδιο έκαναν και με την αναδιάρθρωση του χρέους. Επί μήνες την ξορκίζανε και μετά μας την παρουσίασαν ως σωτηρία».

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights