Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

ARTηρία. Σεμινάρια Χορού, 30 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2012

ARTηρίαwww.artiria.grΤηλ. 26450.22820

Σεμινάρια Χορού

30 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2012

Jorge Crecis: σύγχρονος χορός – Σύνθια Φρυδά: κλασικό μπαλέτο – Χριστίνα Σουγιουλτζή: εναέριος χορός

Jorge Crecis: Ο Jorge είναι πτυχιούχος του Exercise and Sport Sciences του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης και παράλληλα είναι κάτοχος πτυχίου Σύγχρονου Χορού του Real Conservatorio Professional Μαδρίτης. Ως χορευτής έχει εργαστεί με ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο (CandoCo), Ισπανία (Lanomima Imperial) και Βέλγιο (Companie Thor και IOTA) μεταξύ άλλων. Έχει συνεργαστεί σε δημιουργίες με τους χορογράφους Αθηνά Βάχλα και Freddie Opoku-Addaie. Είναι co-director της χορευτικής κολεκτίβας SomoSQuien (ιδρυμένη απο το 2003) και έχει δημιουργήσει παραγωγές διεθνώς, περιλαμβανομένων και κομματιών που έχουν ανατεθεί στην ομάδα και έχουν παρουσιαστεί στην Αυστρία, Βέλγιο, Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Jorge είναι επίσης part-time καθηγητής χορού στο London Contemporary Dance School και προσκεκλημένος εκπαιδευτής στο Conservatorio Superior της Μαδρίτης, Dance Academy του Πεκίνου και University College Falmouth στην Ουαλία. Παράλληλα τελειώνει το διδακτορικό του στο Goldsmiths University του Λονδίνου, εστιάζοντας σε αιχμηρές μεθοδολογίες εκπαίδευσης και αναπαραγωγής ανωτέρων καταστάσεων συνειδητότητας για χορευτές μέσα στην παράσταση. Το 2010, ο Jorge χορογράφησε το κομμάτι ’36′ για την EDge, την μεταπτυχιακή ομάδα του London Contemporary Dance School. Το ’36′ έχει περιοδεύσει σε 7 χώρες και αναβιώθηκε από την Royal Opera House, Covent Garden στο Λονδίνο το Φλεβάρη του 2012. Ανάμεσα σε άλλα πρότζεκτς, το 2013, ο Jorge θα δημιουργήσει ένα νέο κομμάτι για το MAP Dance, την μεταπτυχιακή ομάδα Performance του University of Chishester.

Η Σύνθια Φρυδά, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Παίρνει απολυτήριο Λυκείου από τη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών Αρχίζει χορό στη σχολή του Χ. Ξανθόπουλου. Συνεχίζει ανώτερες σπουδές στην Διεθνή Ακαδημία Χορού Α. ASTIE. Το διάστημα αυτό θα λάβει μέρος σε τακτικά σεμινάρια κλασσικού (γαλλικο-ρωσικό σύστημα) και σύγχρονου χορού (Graham, P. Goss) με Γάλλους και άλλους διακεκριμένους δασκάλους. Παίρνει πτυχίο χορεύτριας και καθηγήτριας χορού από την Ανώτερη σχολή χορού (Ν. Κονταξάκη). Η επαγγελματική της δραστηριότητα ξεκινάει στη Γαλλία, με περιοδεία στη Νότια Ινδία. Συμμετέχει σε ταινία της Γαλλικής τηλεόρασης αφιερωμένη σε χορούς «μπαρόκ» καθώς και σε σεμινάριο κινησιολογίας σε Ίδρυμα παιδιών με ειδικές ανάγκες της Λυών. Στην Ελλάδα επιστρέφει το 1983, όπου και προσλαμβάνεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το καλοκαίρι του 1984 συμμετέχει στις παραστάσεις του «Ελληνικού Χοροδράματος» της Ρ. Μάνου (περιοδείες σε Δελφούς, Επίδαυρο, Κρήτη κ.λ.π..). Από τότε έχει λάβει μέρος σε όλες τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου συνεργάστηκε, με πολλούς Έλληνες και ξένους χορογράφους (Γ. Μέτσης , Χ. Μανταφούνης, Λ. Ντε Πιαν, G Cassado, R. Van Dantzig, M Martinez, L Massin, C Armitage ), χορεύοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους (Ζιζέλ, Μπαγιαντέρα, Δον Κιχώτη, Ωραία Κοιμωμένη, Συλφίδες, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Ζορμπάς). Το 1992 η Διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την εντάσσει σε θέση «solist» και το 1996 σε «πρώτη χορεύτρια». Το Υπουργείο Πολιτισμού της απονέμει το βραβείο καλύτερης κλασσικής χορεύτριας για το 2001.

Χριστίνα Σουγιουλτζή: είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη και πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με την ομάδα κι όμΩς κινείται της οποίας είναι μέλος, έχει παρουσιάσει ως χορεύτρια και χορογράφος τα έργα PuRgatoRio, AziF, ARRiBa, Inferno, το Ψέμα του Νεύτωνα. Επίσης έχει συνεργαστεί στις Όρνιθες του Σωτήρη Χατζάκη σε παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και χορογραφία Δημήτρη Σωτηρίου, στη μουσική παράσταση Η κάθοδος των Σαλτιμπάγκων του συγκροτήματος Χαϊνηδες, στο θέατρο Σκιών ως χορογράφος καιχορεύτρια, στο Cut σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου, στο Lola Blau σε σκηνοθεσία Μίρκας Γιεμεντζάκη, στο Δείπνο σε χορογραφία της Μαρίας Αγγέλου, στο Μυστικό δείπνο της ομάδας Sinequanon ως χορεύτρια, στο Gala γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σκηνοθεσία –χορογραφία Δημήτρη Σωτηρίου ως βοηθός χορογράφου, κ.ά.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights