Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Οκτωβρίου 2021

Προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ οι «βασικοί παίκτες» στην ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ «στελεχώνεται» η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς αφού δύο στους τρεις «βασικούς παίκτες» είναι «πράσινες μεταγραφές».
Μάλιστα το άνοιγμα της Δημοκρατικής Αριστεράς στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο εκφράζεται από την επιλογή να ανατεθούν καθήκοντα διευθυντή αλλά και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον Γιάννη Αμοιρίδη, παρότι δεν εξελέγη βουλευτής. Καθήκοντα κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αναλαμβάνουν ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης και ο επίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου της Περιφέρειας Αττικής. Σήμερα αναμένεται να καθοριστούν και οι αρμοδιότητες των δεκαεπτά βουλευτών του κόμματος στις Επιτροπές της Βουλής.
Ο κ. Τσούκαλης ο οποίος είναι από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος που ακολούθησαν τον Φώτη Κουβέλη όταν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει τα θέματα Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης, ενώ ο κ. Οικονόμου θα έχει τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας, αλλά και το βαρύ χαρτοφυλάκιο των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων.
Η επιλογή του Γιάννη Αμοιρίδη ξάφνιασε πολλούς στην Αγίου Κωνσταντίνου καθώς είναι από τα νεότερα, σε σύγκριση με τον Βασίλη Οικονόμου των Ελεύθερων Πολιτών, στελέχη που πήγαν στη ΔΗΜΑΡ. Φαίνεται όμως ότι η ουσιαστική και αθόρυβη δουλειά του στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να του ανατεθεί ο ρόλος-κλειδί του γραμματέα και διευθυντή της ΚΟ, παρότι δεν κατάφερε να εκλεγεί στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Ο κ. Αμοιρίδης πήγε στη ΔΗΜΑΡ μετά την ανεξαρτητοποίησή του, στην οποία οδηγήθηκε αντιδρώντας στην ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου.
ΠΗΓΗ : tanea.gr (6/7/2012)
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *