Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Οκτωβρίου 2021

Γιάννης Ζαβιτσάνος: Μεγανήσι. Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα

Βιντεάκι με πανέμορφες φωτογραφίες του Μεγανησιού που μας έστειλε ο Γιάννης Ζαβιτσάνος, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ. Μπορείτε να το δείτε εδώ (αρχείο wmv). Επίσης, θα επιθυμούσαμε από την πλευρά μας να τονίσουμε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι αξιόλογες, αποκαλύπτουν ομορφιές του νησιού μας και συντελούν συν τοις άλλοις στην προβολή του.

Βιντεάκι με πανέμορφες φωτογραφίες του Μεγανησιού που μας έστειλε ο Γιάννης Ζαβιτσάνος, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ. Μπορείτε να το δείτε εδώ (αρχείο wmv).

Επίσης, θα επιθυμούσαμε από την πλευρά μας να τονίσουμε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι αξιόλογες, αποκαλύπτουν ομορφιές του νησιού μας και συντελούν συν τοις άλλοις στην προβολή του.

………………………

Η συντακτική ομάδα του Meganisi News έχει προβεί εδώ και αρκετό καιρό στη συλλογή διάφορων φωτογραφιών που απεικονίζουν τη ζωή του νησιού μας σε όλες τις εποχές (φύση, ασχολίες κατοίκων κλπ) με στόχο τη δημιουργία ενός ψηφιακού άλμπουμ (με την προοπτική να καταστεί κατά κάποιο τρόπο και ένας “Οδηγός” που θα εμπλουτίζεται συνεχώς). Η προσπάθεια αυτή θα είναι κοινή, δεν “καπελώνεται” με απλά λόγια από κανέναν, πόσο μάλλον από το ΜΝ, αφού σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν όσοι Μεγανησιώτες αλλά και φίλοι του νησιού το επιθυμούν. Γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο απαιτεί δουλειά και χρόνο, αλλά θα το προσπαθήσουμε.

Με αφορμή την όμορφη δουλειά του Γιάννη Ζαβιτσάνου (στο παλιό blog μπορείτε να δείτε και μια καταπληκτική δουλειά του κ. Γιώργου Κατωπόδη το 2010) , καλούμε όλους όσοι θέλουν να αποστείλουν δικές τους φωτογραφίες (ακόμα και παλιές) στο meganisinews@yahoo.gr, ώστε να δημιουργηθεί σε πρώτη φάση ένα πανένορφο ηλεκτρονικό άλμπουμ για το Μεγανήσι προσβάσιμο σε όλους, χωρίς την έννοια της εμπορικότητας ή της εκμετάλλευσής του με σκοπό το κέρδος. Εννοείται ότι σε κάθε φωτογραφία θα αναφέρεται το όνομα του δημιουργού της, εφόσον ο ίδιος/η ίδια το επιθυμεί.

Τέλος, θα μπορούσε να υλοποιηθεί (ενδεχομένως από το Πολιτιστικό Κέντρο;) και η δημιουργία μιας Φωτογραφικής Λέσχης στο Μεγανήσι.

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *