Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Οκτωβρίου 2021

Ενιαίος προοδευτικός φόρος ακινήτων και για τα αγροτεμάχια

Τι προτείνει το οικονομικό επιτελείο για τα ακίνητα – 

Μείωση του φόρου μεταβίβασης, επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις, θέσπιση φορολογικών κινήτρων για απόκτηση κατοικίας από οικονομικά εύρωστους αλλοδαπούς, θα περιλαμβάνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη φορολογία ακινήτων που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργος Μαυραγάνης.

Σχετικά με τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την αγορά κατοικίας από αλλοδαπούς, σύμφωνα, με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, στόχος είναι η ανάπτυξη της κατοικίας αλλοδαπών ευκατάστατων συνταξιούχων στην Ελλάδα και η προσέλκυση επιχειρηματιών και στελεχών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα επεκταθεί το σύστημα των αντικειμενικών αξιών όπου δεν υπάρχουν. Ταυτόχρονα έκανε αναφορά και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013 για κινητή και ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με αυστηρές ποινές, σε όπουν δεν δηλώσει την περιουσία του.

Τέλος, προτάθηκε και η αντικατάσταση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (από το 2013) και του ΦΑΠ από ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων και δεν θα επιβαρύνει μόνο τα κτίρια και τα εντός σχεδίου οικόπεδα αλλά και τα αγροτεμάχια.

ΠΗΓΗ : buildnet.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *