Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Μαΐου 2024

“Επίσημη πρώτη” του υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με δέσμευση στο Eurogroup για τήρηση του Μνημονίου – Μας “ράβει κοστούμι” για μέτρα 3 δισ. ευρώ

Διαβεβαιώσεις για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επαναφέρει το πρόγραμμα προσαρμογής σε σωστή τροχιά έδωσε στους ομολόγους του, ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά τη λήξη της κρίσιμης συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, εξέτασαν τα πρώτα πορίσματα των ελεγκτών της τρόικας από την επίσκεψή τους στην Αθήνα και σημείωσε ότι το Eurogroup θα επανέλθει στο ελληνικό ζήτημα, όταν η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και συντάξει την τελική της έκθεση για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Ο πρόεδρος του Eurgroup ξεκαθάρισε ότι ο έλληνας υπουργός Oικονομικών δεν υπέβαλε επίσημο αίτημα στο Eurogroup για χρονική παράταση του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο όριο του 3%, λέγοντας: «Φαντάζομαι ότι υπάρχουν τέτοια αιτήματα από την ελληνική πλευρά αλλά οι σχετικές συζητήσεις θα μετατεθούν το αργότερο για το Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης υπήρξαν ανελαστικοί σε ότι αφορά την υλοποίηση των μέτρων που έχει δεσμευθεί να πάρει η Ελλάδα το 2012. Ως εκ τούτου μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει την εφαρμογή μέτρων ισοδύναμων με 3 δισ. ευρώ  που αφορούν μέτρα του Μαρτίου εξήγησε.

Απόσπασμα από moneypost.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights