Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Η “Δημιουργία, ξανά” για τις προγραμματικές δηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 Ιουλίου 2012

Χτες έκλεισε η αυλαία από την πρώτη παράσταση της κοινοβουλευτικής σεζόν με τίτλο «προγραμματικές δηλώσεις». Το θέαμα εκτός από ελάχιστο «πρόγραμμα» και δηλώσεις αγαθών προθέσεων περιελάμβανε διαγωνισμό τεστοστερόνης από τους πολιτικούς αρχηγούς και σνομπισμού, με απανωτές αποχωρήσεις από την αίθουσα της Βουλής. Δυστυχώς η ομόνοια και η συνεργασία που έχει ανάγκη η Ελλάδα δεν θα είναι παρούσες και σε αυτή τη Βουλή.
Η νέα κυβέρνηση μπορεί να ξεκινά τον βίο της με ενδείξεις καλής διαγωγής δεν πείθει όμως ακόμα για την ικανότητά της να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα.
Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον, υπουργοί από ζωτικής σημασίας υπουργεία με τελευταίο παράδειγμα τον κ. Νίκο Νικολόπουλο, υφυπουργό Εργασίας.
Οι θέσεις οι οποίες προβλήθηκαν μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις είναι άτολμες και δεν προμηνύουν την επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας. Από την άλλη πλευρά, δε διαφαίνεται τέλος στην υψηλή φορολογία και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του ελληνικού λαού.
Είδαμε τα σχέδια για ασυμβίβαστο υπουργού – βουλευτή να μένουν προεκλογικές εξαγγελίες και χαρτοφυλάκια κεντρικών υπουργείων να αναλαμβάνονται από την γνωστή παλαιοκομματική παρέα που πρωταγωνίστησε στην καταστροφή της Ελλάδας. Ακούσαμε την πρώτη – πρώτη δέσμευση και των τριών κυβερνητικών εταίρων: να μην απομακρύνουν από το Δημόσιο ούτε έναν κομματικό τους «φίλο». Ντραπήκαμε ακόμα μια φορά που η επιθεώρηση της Ε.Ε. διαπίστωσε… συνέπεια στην ανικανότητά μας να προωθήσουμε το παραμικρό. Παρακολουθήσαμε την στροφή 180 μοιρών από την προεκλογική παντιέρα της επαναδιαπραγμάτευσης στην παραδοχή ότι μονομερώς τίποτε δεν γίνεται. Ήδη, λοιπόν, η κυβέρνηση αρχίζει να επιδεικνύει έργο: το γνωστό “μια απ’ τα ίδια”. Μόνη «παραφωνία» μέσα σ’ αυτό το παλαιοκομματικό σκηνικό, και σε μια οικονομία που πνέει τα λοίσθια, οι εκσυγχρονιστικές προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών. Ένας εκσυγχρονιστής όμως δεν φέρνει την άνοιξη.
Η “δημιουργία, ξανά!” καλεί την κυβέρνηση να τολμήσει. Μόνο με βαθιές τομές στο Κράτος, την Οικονομία, την Παιδεία μπορεί να “πάρει μπρος” η παραγωγική μηχανή της Ελλάδας. Να τολμήσει τον εξορθολογισμό της λειτουργίας, τη μείωση του κόστους, αλλά και του μεγέθους του δημόσιου τομέα. Να τολμήσει τη λήψη μέτρων που θα αναβιώσουν την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Να τολμήσει τη μείωση της φορολογίας, να υιοθετήσει συνεπή και συνετή διαχείριση του χρήματος των φορολογουμένων, να ξεκινήσει τώρα τη μηχανογράφηση του Δημοσίου. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε παρόμοια προσπάθεια. Θα είμαστε πολέμιοι κάθε στασιμότητας. Τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά. Πρέπει να γίνουν όλα και να γίνουν γρήγορα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! 211 800 5665 press@dimiourigiaxana.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λευκάδας για τη συζήτηση με αφορμή το ζήτημα των δασικών χαρτών

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥZΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights