Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2021

Πέφτουν οι υπογραφές για τα πρώτα Leader αλιείας

Στην υπογραφή των πρώτων συμβάσεων χρηματοδότησης σε αλιείς και κατοίκους αλιευτικών παράκτιων περιοχών μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013 (κοινώς «LEADER Αλιείας») θα προχωρήσουν την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδης και εκπρόσωποι των Ομάδων Τοπικής Δράσης.

Τα προγράμματα του «LEADER Αλιείας» προβλέπουν χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε αλιείς και κατοίκους αλιευτικών παράκτιων περιοχών με σκοπό την διαφοροποίηση δραστηριοτήτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και καλύπτουν τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες επενδύσεις.

Οι πρώτες συμβάσεις αφορούν συγκεκριμένα τις περιοχές Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Δωδεκάνησα (Κάλυμνος), συνολικού ύψους περίπου 15.000.000 ευρώ, καθώς και τις περιοχές Καβάλα και Αιτωλοακαρνανία (ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ).

Σημειώνεται ότι μετά την επιστροφή του κ. Διαμαντίδη από την Κίνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, θα ακολουθήσουν άλλες τρεις περιοχές (Κυκλάδες, Αμβρακικός, Λέσβος, ύψους περίπου 15.000.000 ευρώ).

Πριν το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και η υπογραφή συμβάσεων για ακόμη πέντε περιοχές (Χίο, Σάμο, Μαγνησία, Εύβοια, Ξάνθη), συνολικής δημόσιας δαπάνης 25.000.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Agronews

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Απάντηση του δημάρχου Μεγανησίου στις “αιχμές” για ολιγωρία της επιχείρησης – εστιατόριο “Καρνάγιο”

Σε απάντηση στο ευχαριστήριο της επιχείρησης, από το Γραφείο Τύπου του δημάρχου  μας δημοσιεύθηκε  η εξής ανακοίνωση: Στις 08/06/2016 πρωινή ώρα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *