Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Διάβημα της Τουρκίας για την απάλειψη από το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού του “Συνωστισμού της Σμύρνης”!

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη χώρα μας, προχώρησε η Τουρκία, επειδή ο πρώην υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης αποφάσισε την αντικατάσταση του αποσπάσματος του βιβλίου Ιστορίας της Μ. Ρεπούση (βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και στηρίζουσα την κυβέρνηση Σαμαρά), το οποίο περιέγραφε την σφαγή και το κάψιμο της Σμύρνης με τον χαρακτηρισμό «συνωστισμός στις αποβάθρες της Σμύρνης»!

Η τουρκική πλευρά επικαλείται τις συμφωνίες που είχε υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζεμ για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων….

Από  defencenet.gr

Σημείωση Meganisi News

Το νέο σύγγραμα “Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου”  των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ι.Κολιόπουλου, Ιακ.Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χ.Μηνάογλου και Αθ.Καλιανιώτη αντικατέστησε το βιβλίο της Μ.Ρεπούση, που είχε προκαλέσει τεράστιο σάλο, όταν εισήχθη στο πρόγραμμα πριν από μερικά χρόνια ιδίως για την πρόταση «Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…» Ως συνωστισμό είχαν χαρακτηρίσει την τεράστια σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης.
Η ένταση γύρω από το βιβλίο ήταν τόσο μεγάλη εκείνη την περίοδο ώστε ο διαγωνισμός που προηγήθηκε της απευθείας ανάθεσης για την συγγραφή νέου βιβλίου απέβη άγονη, εξαιτίας της εκδήλωσης μηδενικού ενδιαφέροντος. [ΠΗΓΗ]

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights